Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2009, 19:36:16
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dar de ce anume iubirea parintilor, chiar cea trupeasca, i-ar face rau unui copil nenascut, asta nu inteleg eu?
Nedumerirea d-tale vine tocmai din confuzia intre iubirea sufleteasca si placerea sexuala. Diferenta intre una si alta e cat de la cer la pamant. Prima e de natura subtila, inalta, spirituala, iar celalata e o manifestare grosiera, patimasa, rezultat al caderii Omului in pacat...ca nu degeaba se spune in psalmul 50 "...Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si intru pacate m-a nascut maica mea." Tocmai aici se face referire,...la placerea sexuala prin care ne nastem toti. Dar care are rostul ei atunci cand RODUL IUBIRII este nasterea de prunci. Dar ce te faci cu "iubirea" aceea, cand in pantece exista deja rod? Mai e asta iubire?.. daca nu are ca rod zamislirea de prunci ? Nu, asta e DESFRANARE ! Si daca e desfranare, apoi tot desfranare mosteneste si pruncul care asista in pantece fara de voie la actul sexual al parintilor. Se impatimeste si fatul inca din pantece si nu cu iubirea divina, ci cu placerea sexuala patimasa...care dupa ani (in functie de impatimire) va rabufni la suprafata, impatimirea cerandu-si drepturile odata cu dezvoltarea fizica ,...adica inceperea vietii sexuale de la varste din ce in ce mai fragede, neputand rezista tanarul nici macar pana la terminarea liceului. Lucru firesc este ca tinerii sa nu fie debusolati de instincte/dorinte sexuale mai devreme de varsta de 20-22 ani.
Deci sa recapitulam, IUBIREA ADEVARATA e cea care are ca rod zamislirea de prunci. Restul este DESFRANARE !...e patima, e viciu ascuns sub umbrela iubirii.
Nu intentionez sa incep aici o noua polemica pe tema asta, caci sunt destule topicuri despre defranare ci doar sa amintesc de "rabdarea" animalelor care se imperecheaza numai in sezoanele randuite pt inmultire. Omul cu interpretarea proprie a iubirii, le-a intrecut si pe animale,... din pacate nu in sens pozitiv ci in cel mai rau decat dobitocesc.
Asta e unul din cauzele prime ale degenerarii vitzei, neamului !
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am nevoie de un sfat Nico11 Pocainta 2 06.04.2011 19:58:27
am nevoie de un sfat mariuca92 Homosexualitatea 91 26.04.2010 18:01:53
am nevoie e un sfat luminitam Generalitati 36 08.09.2009 15:29:03
Am nevoie de un sfat sophia Generalitati 10 13.05.2009 01:08:32