Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2009, 14:37:22
eudelasibiu
Guest

Implicit mi-as dori sa am credinta 100 la suta...

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Eu m-am saturat sa vad regulile de circulatie sau legile unei tari comparate cu restrictiile impuse de biserica. Pai daca nu respecti o regula de circulatie, daca treci strada aiurea, prin loc nepermis, fara sa te asiguri, da masina peste tine si ori te omoara ori te nenoroceste pe viata. La fel si daca nu respecti culoarea rosie a semaforului: simti imediat pe pielea proprie consecinta.
Legile unei tari functioneaza pe acelasi principiu, fapta (rea) si raspala imediata pe masura.

Acum, cum poti dumneata sa compari cele doua sisteme exemplificate mai sus cu felul in care biserica intelege sa impuna limitari credinciosilor? Daca nu respecti acele limitari nu te trasneste Dumnezeu din ceruri in secunda urmatoare. Asta e diferenta enorma dintre cele doua aspecte. Pedeapsa pentru cele rele comise in viata asta va fi primita in viata urmatoare iar acest lucru nu este palpabil! Nu este precum un picior rupt (daca da masina peste tine) sau statul in inchisoare (daca furi). Din aceasta cauza oamenii tind sa "neglijeze" aceste "reguli" ale bisericii.

Dumneata ai ajuns la credinta desavarsita, la 100% traire fara sa parcugi etape pline de indoiala, de incertitudine, de ezitare? Daca e asa, te asigur ca esti un caz unic.
De ce crezi ca crestinii se roaga asa: "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!"?

Doamne ajuta!

... aa, si inca ceva, gasirea unor justificari de ordin mistico-punitiv pentru handicapurile unor copii mi se pare total nelalocul ei!
dar, am avut privilegiul sa stau in preajma unor duhovnici deosebiti si care au avut rabdare sa-mi deschida ochii asupra multor lucruri...am vrut doar sa fiu de folos si sa impartasesc cele aflate. Dupa cum spuneam mai sus, mersul la biserica nu este obligatoriu....
idea cu viata urmatoare nu tine de invatatura Bisericii Ortodoxe, dar , pe undeva o consider viabila, oricum si asa ar fi riscant sa nu tii cont de faptul ca totul se plateste...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
buna seara ! tanty12 Stiri, actualitati, anunturi 6 08.12.2009 16:51:44
buna seara! georgiana_master Rugaciuni 4 31.10.2006 13:32:43