Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Acel copil nascut din " zburdalnicia parintilor" care sa zicem ca de fapt ar fi departe de starea grava de zburdalnicie ....si conceput la 00:06 a.m. intr-o zi de Duminica , nu inseamna neaparat ca trebuie sa sufere sau sa fie strapezit. Dumnezeu nu pedepseste asa..tranca tranca imediat? Copilul ala va avea si el o viata, parintii aia se presupune ca sunt credinciosi deja si nu niste punk-rockeri, iar viata lor poate fi de fapt o continua rugaciune de-a lungul vietii. Lucrurile nu se iau chiar asa cum le gandeste mintea noastra ingusta ( mai ales a mea).
Eu cred ca prin " Parintii au mancat agurida, si copiilor li s-au strapezit dintii" se face totusi referire la o stare persistenta in pacat, si o neraportare a vietii la Cuvantului lui Dumnezeu , o lipsa de responsabilitate care caracterizeaza viata unui cuplu in general. Nu as putea eu judeca atat de aspru venirea unui copil pe lume, necunoscand viata parintilor lui, sau raportand-o la a mea....noi nu putem cunoaste planul lui Dumnezeu si ce rol are fiecare om in cadrul lui.
Cunosc aceasta expresie si am inteles-o si practic in scoala speciala in care am predat...si totusi am vazut parinti care erau mai tot timpul invaluiti in aburii alcoolului, dar al caror copii erau foarte reusiti... dar si vice versa, de aceea cred ca e grav totusi sa aruncam prezumtii dure, neavand toate datele cazului.
Doamne ajuta!
|
la urma urmei oricine poate avea ceasul dereglat, dar daca stii cum stau lucrurile si ignori ceea ce stii atunci devine grav, este premeditare...Dumnezeu este plin de mila si judeca pe fiecare dupa masura potrivita, dar a astepta mila sau intelegere cand o comiti in deplina cunostiinta de cauza s-ar putea sa fie riscant si in loc de mila si intelegere sa primesti o scatoalca...