![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai precis nu stiu de amestecati lucrurile.
Eu am spus ca m-am impartasit ani de zile fara probleme si ganduri, totusi am auzit in ultima vreme tot mai multe lucruri care imi dau de gandit. N-am stiu pana recent ca se moare de hepatita, de gripe de toate felurile si alte virusuri cumplite. Ori nu erau pana acum, ori nu stiam noi de ele. Am auzit in ultima vreme atatea cazuri de omeni (prieteni, cunoscuti, rude) care s-au trezit ca au avut hepatite B,C si alte boli de care habar n-au avut de unde, cand si cum le-au luat. Asta era (si mai este) igiena in tara noastra si nu numai. De ce vi se pare acum ca daca imi pun (eu si altii) asemenea probleme si caut solutii nu mai sunt buna crestina si nu mai am incredere in Trupul si sangele Domnului. Am mai spus ca nu stiam ca lingurita(ele) pentru Impartasanie se sfintesc. Am sa vad daca scrie asta undeva in carti de liturgica. Nu se pune problema ca nu cred in Impartasanie, ci ca am oarecare spaime. Am vazut (ingrijit) pana la moarte un om bolnav de hepatita si nu cred ca vreti sa stiti ce chin a avut ani de zile. Mor oameni pe capete de gripa porcina, zilnic! Se poate sa fie asa cum sa puneti voi si asa mi-as dori sa fie si asa ma rog, sa ne apere Dumnezeu de astfel de boli si sa le elimine. Dar sunt un om, neputincios in fata unor astfel de lucruri. Nu e vorba ca nu am incredere ca ne fereste Dumnezeu, ci doar de respectarea unor masuri de igiena. Dumnezeu nu ia bolile de la noi. Se imbolnavesc si mor si preoti, si calugari, si mari duhovnici. Va intreb atunci: voi va vaccinati, sau va lasati in voia lui Dumnezeu sa va protejeze, sau pur si simplu nu va pasa si muriti voi, sau rudele, apropiatii vostri si gata? Chiar asa o nenorocire ar fi sa se foloseasca macar temporar lingurite separate, sau dezinfectate? Sau poate om purta curand toti mastile alea la gura, ca sa nu mai deschidem gura la nimic. Ce are lingurita aia? Continutul este sfant si important. Daca El este in alta lingurita nu mai este la fel de sfant? In fond am vazut si alte posibilitati de impartire a Trupului si Sangelui Lui: catolicii primesc in gura, sau in mana, fara lingurita, altii dau bucatica de paine inmuiata in vin pe un servetel sau in palma (in biserica Ortodoxa am vazut asta) etc. Cum vi se pare toti acesti virusi? Nu va sperie? Da, e adevarat un crestin trebuie sa poata muri in orice moment fara probleme. Nu mai are rost sa discutam. Cine stie ce ne mai asteapta. Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc eu si sa-mi arate raspunsul, calea. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
A început pervertirea celor sfinte! | colaps | Generalitati | 21 | 07.07.2010 03:58:13 |
H1N1 - Finlanda | andreicozia | Generalitati | 3 | 27.10.2009 16:51:51 |
mercur in vaccinul pt H1N1 | andreicozia | Generalitati | 0 | 03.08.2009 03:58:45 |
Extinderea virusului H1N1 | andreicozia | Generalitati | 48 | 05.06.2009 14:07:01 |
|