![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi (eu si sotul meu) i-am simtit ajutorul in nenumarate randuri. Cu riscul de a va plictisi, o sa mentionez cateva dintre aceste ocazii: 1. Cand ne-am casatorit, sotul meu nu se spovedise de ani buni si nici nu prea avea de gand sa o faca. La vremea respectiva, nu-L cunosteam inca pe sfant - cum proveneam dintr-o familie catolica si fiind practicanta, mi-am indreptat rugaciunile catre Maica Domnului, ca sa-mi arate rezolvarea la aceasta situatie dezastruoasa. Si, printr-un concurs fericit de imprejurari, am ajuns la Manastirea Radu Voda, unde sotul meu a facut o spovada generala, amanuntita, dupa care a simtit ca "zboara". La vremea respectiva, inca nu stiam ce "comoara" locuieste acolo. 2. Dupa acest episod, au urmat o multime de evenimente nefericite, galopante, printre care o datorie la banca ce a ajuns sa ne puna siguranta in primejdie, apoi eu am fost diagnosticata cu cancer (am urmat un tratament agresiv), iar in acelasi an (2006), mama mea a murit tot de cancer. Si sotul meu s-a indepartat din nou... Apoi am aflat de acest mare sfant prin site-urile si forum-urile Internet. Este adevarat, convertirea reala si, sper, definitiva, s-a produs dupa o vizita la mormantul preotului monah Arsenie Boca, dar am convingerea ca acesti doi sfinti au conlucrat la intoarcerea sotului meu. Acum este practicant, duce o viata curata, se spovedeste si se impartaseste o data la 40 de zile, se roaga zilnic... 3. De ce spun ca nu ajuta doar in cazuri de boala? Pentru ca, fiind noi intr-o situatie destul de complicata si relativ asemanatoare de 2 ori, a intervenit prompt si a rezolvat problema. Avem un apartment intr-un oras departe de Bucuresti, mostenire de la mama mea. Trebuia sa-l inchiriem, pentru ca nu puteam plati intretinerea pe timp de iarna si, oricum, nu este bine ca un aparmanet sa nu fie locuit. Dar ce te faci, ca e criza? Primul lucru, am cautat prin prieteni si cunoscuti. Nimic. Piata e la pamant, nimic nu misca. Apoi am inceput sa citesc acatistul sfantului, promitandu-i ca si daca va rezolva problema inainte de citirea timp de 40 de zile, eu voi continua sa-l citesc drept multumire pana la sfarsitul perioadei. Si ce sa vezi? In a 19-cea zi, in chiar ziua cand am ajuns la apartament, s-au prezentat doi potentiali clienti - un cuplu si un tanar. Lucrurile s-au aranjat de asa natura, incat cuplul a hotarat pe loc sa se mute. Si cu contract inregistrat, pentru ca noi asa am insistat, sa fie legal. Tot atunci m-am certat ingrozitor cu nasa mea - femeie energica, cu suflet bun, dar intransigenta. L-am rugat pe sfant sa ma ajute si ... a fost nevoie doar de un telefon ca lucrurile sa se rezolve. 4. La cateva luni, cuplul cu pricina a trebuit sa schimbe orasul, pentru ca baiatul fusese transferat cu serviciul. Panica! Ce facem, criza s-a accentuat, preturile au scazut ingrozitor, nu stii pe cine iei etc.. Trei saptamani de cautari, de griji, de anunturi, vizionari printr-o prietena a mamei...Asa ca am hotarat sa mergem noi acolo, sa stam o saptamana, sa dam anunturi, telefoane etc. Si pentru a doua oara, am gasit ajutor nesperat - am primit un telefon cand inca eram in drum spre apartament ca ... l-am inchiriat deja! Si inca un amanunt important - l-am inchiriat cu contract (deci legal cum am vrut noi) unui cuplu caruia i se deconteaza de la serviciu! Si la pretul la care am vrut noi (care nu e deloc mare, dar in perioada de criza, lucrurile se schimba)! Aici am de facut o mentiune foarte foarte importanta - ca si in cazul iintoarcerii sotului meu, cred cu tarie ca si in acest caz au concurat doi sfinti, de aceasta data Sf.Nectarie si Sf.Anton de Padova (care pe mine personal, m-a ajutat foarte mult in trecut). I-am promis sfantului ca voi face cunoscut ajutorul dat, dar am intarziat - pana acum, cand m-am gandit ca de ziua lui e cea mai buna ocazie posibila. CONCLUZIE: Cereti cu curaj si incredere. Evident, toate se intampla cu voia lui Dumnezeu. Si uneori lucrurile treneaza, fara sa vedem o rezolvare. Dar poate chiar in intarzierea rezolvarii se alfa chiar cheia acesteia. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
simplu....MULTUMESC! | luizza | Secte si culte | 3 | 06.11.2010 21:56:35 |
Multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie | andreidiniasi | Intamplari adevarate | 17 | 03.12.2009 20:53:58 |
Multumesc Sfinte IERARHE NECTARIE 2 | andreidiniasi | Intamplari adevarate | 1 | 24.11.2009 15:02:24 |
MULTUMESC! | jenica | Rugaciuni | 7 | 16.09.2007 22:34:21 |
multumesc | dram | Din Vechiul Testament | 0 | 08.03.2007 11:41:52 |
|