Muzica Rock si crestinismul
Nu cred ca Domnul se supara pe noi daca ascultam (uneori, nu zilnic !) muzica rock. Important este sa nu adulam muzica rock, asa cum nu trebuie sa adulam nimic din ceea ce este pamantesc. Iar cind dansam muzica rock, atunci s-o facem fara niste batzaieli care implica si altceva. Mai decent putin, nu strica. Altele (mult mai importante) sint chemarile Domnului catre noi. De alte lucruri trebuie sa ne ingrijim si uite ca n-o facem si asta e pacat.
Betia, imbuibarea, pizma, aroganta, lipsa dragostei fata de semeni sau lipsa respectului fata de animale, practicarea sporturilor violente (boxul, vanatoarea de animale pentru placere, iar nu de stricta necesitate, etc)...pai fratilor, sa le rezolvam pe acestea mai intai si apoi sa ne ocupam de problema rock-ului.
Si ca sa fie clar cui e interesat, eu nu ascult rock decit la petreceri si atunci daca pune cineva asemenea muzica. Imi place pe moment, dar nu ma omor dupa rock, nu dau prea mare importanta. Imi plac Elvis, The Beatles, Roy Orbison. Dar ii ascult rar, poate odata pe luna. Pot sa stau fara sa-i ascult chiar si un an si chiar am stat ! Generatiilor mai vechi sigur ca nu le place muzica asta. Mi se pare normal. Insa in nici-un caz sa nu aud de manele, desi respect dreptul unora de a le asculta, daca le plac asemenea ciudatenii (ca sa nu le spun porcarii).
Nu cred in pedeapsa Domnului, asa ceva ma face sa rid ! Domnul este Dragoste si Lumina ! Cand ne gandim la El trebuie s-o facem cu dragoste, cu smerenie, cu umilinta, caci El ne-a proiectat, noi sintem doar niste roboti ai Lui. Menirea noastra nu ne este cunoscuta, noi implinim vointa Lui si intr-o zi vom fi din nou impreuna cu El, in alta dimensiune si vom fi iertati de acel "pacat initial" pe care orice om normal il regreta.
Doamne miluieste-ne ! Amin.
|