Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Da, evident ca se refera SI la masacrul din Irak
Traditie- Andrei, nu-ti fie teama sa recunosti in public ca pepiniera de talibani este creata si ALIMENTATA CU URA tot de americani. Adevarul asta este demult declarat chiar si de unii din senatorii lor, cu orientari anti-razboi(adica normali la cap) asa ca nu mai este demult o taina.
De ce 20, 30, 50 de ani in urma nu erau nici pe departe fanatici.,..iar in trecut acum 100-200 de ani traiau pasnic alaturi de evrei si altii?
|
Eu am citit articolul de pe Wikipedia despre film si de acolo stiu de Irak.
Faptul ca cu câteva decenii în urma nu erau fanatici are urmatoarea explicatie: începând de prin anii 80 s-a manifestat o crestere a fanatismului religios la musulmanii din întreaga lume. Un exemplu: Egiptul anilor 70 arata ca o tara occidentala, nu vedeai hijaburi (acoperamânt de cap) si burka, oamenii erau îmbracati ca în occident. E drept ca la aversiunea lumii musulmane fata de occident au contribuit si actele militare percepute ca agresiuni, dar si faptul ca desi curanul le spune musulmanilor ca ei sunt alesii lui Dumnezeu se vede cu ochiul liber ca sunt înapoiati si incapabili din toate punctele de vedere (iar cauza e tocmai islamul). Adica invidia fata de realizarie vestului, tehnologice, culturale, sociale îi face sa urasca civilizatia de origine crestina.