Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Foarte interesanta viziunea ta, insa totusi eu cred ca lucrurile au capatat diferite simboluri si reprezentari pentru a sti la ce ne referim cu totii...deci sa avem o viziune si o intelegere comuna asupra lucrurilor cumva.
Un film, chiar daca segmentul caruia i se adreseaza el nu este cel constituit din crestini neaparat...se cere in general analizat, si observand anumite nume, simboluri, reprezentari se pot trage destul de usor niste concluzii...
In arta exista estetica frumosului dar si a uratului, exista simboluri, reprezentari care alcatuiesc un tablou complex in perceptia noastra...deci noi nu vedem lucruri fara sa stim ce reprezinta, iar regizorii, pictorii, sculptorii....nu creaza fara sa stie ce creaza si ce vor sa transmita!!!
Nu, eu daca pictez ceva ma invart in jurul conotatiilor unui simbol....cam asta e ideea, pentru ca artistii nu creeaza simboluri...aleg din cele existente deja in functie de preferintele lor.
Eu cel putin asa inteleg lucrurile....
|
Deci filmul si cei ce l-au creat sunt acuzati ca nu au folosit simboluri crestine ? Sau ca nu promoveaza numai estetica frumosului ?
Evident ca ei stiu foarte bine ce simboluri evidentiaza. In loc sa ne certam pe tema asta, nu mai bine ii intrebam pe ei care e mesajul si sa ne lamureasca ? Pe urma, daca e cazul, putem sa dezbatem pro sau contra.