Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2010, 19:20:48
Eutifievv_emi
Guest

Implicit Raspuns pentru tine.

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Aceasta invatatura este prezenta in Sfanta Scriptura si a primit o formulare la primele doua sinoade ecumenice. Invatatura despre Sfanta Treime o gasim in Crez in forma sistematica.
Nu este filozofie, este mai presus de ratiune- tocmai, nu se incadreaza in niciun sistem filozofic.
Invatatura despre Sfanta Treime este vitala deorece ea se reflecta in Biserica si in familie sub aspectul relational si al comuniunii. Daca am avea Treimea model atunci nu am mai ajunge la conceptii extremiste-spre exemplu misoginism. In Sfanta Treime desi Tatal il naste pe Fiul nu este mai mare decat Fiul, acelasi lucru si in familie barbatul este egal cu femeia, desi femeia a fost luata din barbatul ei. Exemplele continua.
Fireste ca este nostim sa lasam pe fiecare sa isi spuna ominia, dar intrb: opinile acestea nu isi au si ele unele criterii dupa care sau prin care ratiunea ajunge la astfel de conceptii ? In mod sigur, DA. Deci, v-as ruga politicos ca in urmatoarele postari, atat dvs. cat si ceilalti care vor posta sa tineti seama te acest lucru elementar.
Dorinta mea profunda ar fi sa primesc dovezi concrete, dar cum nu toata lumea le are la indemana, penttru ca nu toti stim si intelegem ce credem, las la indemana participantului benevol alternativa de a-si expune si parerile, convingerile intr-un mod explicit.

Va rog, fiti cat se poate de obiectivi. Multumesc.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credinta in zodii vs. dogma liberului arbitru laurastifter Alte Religii 21 23.06.2013 15:54:57
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Dogma este obligatorie pentru mantuire catalin2 Dogmatica 137 04.10.2011 15:59:10
Religie, Dogma, Ortodoxism vs Buddhism, Hinduism vs iubirea libera a Divinitatii Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 126 31.01.2011 16:41:30
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42