Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 01:24:01
Zalmoxis_Nemuritorul's Avatar
Zalmoxis_Nemuritorul Zalmoxis_Nemuritorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Omul nu a ales raul, el nu e mai bun si nici mai rau ca alte fiinte. Dar poate imi spui cum a ajuns omul sa fie asa de bun (inainte de cadere).
Desigur, am spus ca simplific la maxim cu raul mai intii, in fapt raul si binele au evoluat impreuna.
Cred ca iti dai seama ce stupid suna pentru un ateu sa spui ca omul a fost creat sa progreseze cind foarte bine putea fi creat gata progresat
Uite ca nu am somn noaptea asta, si iti raspund acum....
Ce intelegi prin progres ?
Eu inteleg problema in felul urmator, ca daca omul ar fi ales cu adevarat calea progresului si daca nu ar fi cazut, civilizatia ar fi evoluat ENORM de mult, din toate punctele de vedere, poate chiar ceva gen "Star Trek".

Calea raului a produs involutii si stagnari majore in progres, istoria o dovedeste. Imi vine acuma in minte exemplul culturii Cucuteni, care producea o ceramica exceptionala - vin popoarele indo-europene, razboinici violenti care se inflitreaza treptat promovand alte mentalitati si societatea se prabuseste in cateva generatii. Deja oamenii nu se mai gandeau sa mai produca ei pentru ei, cand puteau sa dea in cap si sa fure de la altul. Ca fapt divers, societatea de astazi este una extraordinar de evoluata si tehnicizata, la prima vedere pare o "reusita" extraordinara. Dar daca stai sa analizezi mai cu atentie, iti dai seama ca tot progresul epocii moderne a cerut niste sacrificii imense, nu ma refer atat la razboaie cat la faptul ca am cam distrus planeta, dupa unii in mod iremediabil...

Binele si raul nu pot exista unul fara de celalalt. Exista o interdependenta intre ele. Daca facem un bine, se creaza automat posibilitatea ca in exact aceeasi situatie altcineva sa aleaga raul. Asta inseamna defapt liberul arbitru, libertatea de a alege oricand, de a face orice.

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49