Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 22:50:30
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
"Toți aceștia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Iisus ..."
De ce Luca separa pe Maria de femei...era o femeie ca ele...
Ma refeream la faptul ca Luca pune o mentioneaza pe MD si o scoate in evidenta...
Desigur o cunostea cel mai bine pe Maria si tot asa sunt sigur ca era cea mai indragita de ei/ele. La fel cei apropiati din viata Lui Isus sunt amintiti tot timpul.
Dar cel mai important si de scos in evidenta este ca se ruga cu ei, ceea ce inseamna ca si ea era crestina si continua invatatura Lui Isus, care deja se stia ca era Fiul Lui D-zeu Cel Inviat. Sunt sigur ca toti o priveau cu mare cinste si dragoste si era o bucurie ptr. ei de a o avea intre ei...

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu vreau sa spun ca si o concluzie la toate, ca MD a reprezentat ceva pt BISERICA PRIMARA, pt apostoli si pt toti crestinii...
- prin faptul ca la nunta din Cana ea a mijlocit pt miri in fata lui Iisus, ma face sa cred ca si acolo sus ea mijloceste pt noi
- prin cuvintele rostite pe cruce, Iisus incredinteaza tuturor crestinilor pe mama Sa, ca mama: o mama arata iubire si ingrijire fata de fiii ei=> mijlocitoare pt noi in fata LUI.
- distingerea ei de celelalte femei (cf. Fapte) prin rostirea numelui ma face sa cred ca ea a reprezentat ceva pt crestini...+...II Tes. 2,15 (s.a)...ma duce cu gandul la faptul ca ea se ruga lui Iisus pt cei care i-o cerea, iar rugaciunile aveau raspuns.
Geony, oricine poate mijlocii cat timp traieste. Eu nu stiu cum este in Cer si poti crede,... desigur este mama a crestinilor, dar nu imputernicita ptr. acest rol de mijlocitor,...
Dar eu nu am vazut in Biblie altul decat Isus si in Vechiul T. ingerii care aveau datoria de a se lupta cu ingerii lui satan si erau un fel de mijlocitori, protectorii,... trimisi de D-zeu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
O intrebare pentru neoprotestanti si nu numai. gabriel 30 Generalitati 34 23.06.2010 15:35:35
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 21.02.2010 15:06:08