Citat:
În prealabil postat de ory
Stii, cred ca unii se trezesc dimineata si-si spun ; " asa, ce pot face eu astazi pentru Dumnezeu ? ...sa nu-l mai urasc pe vecinul ?! Nuuuu, este prea greu de indeplinit fiindca nu-i suport mutra, asa ca mai bine hai sa ma agat de bietul 8 martie si considerand in mintea mea care baiguie pe carari desavarsite, ca este o zi nefolositoare, tocmai fiindca nu mi-a comandat biserica sa o tin, deci ma agat de bietul 8 martie si-i injosesc sensul si-l spurc astfel incat sa pice a credinta si, gata, mi-am indeplinit voia divina pe ziua de astazi. Ce satisfacator !...ce usurat ma simt, si crestin pe deasupra ! "
Mda, foarte convenabil, nici nu este nevoie de prea multa infranare pentru o astfel de nevointa, ci doar de o ideea ce poate fi la indemana si impacata totodata cu stimulentul credinciosiei pe care vreau sa-l incerc de ceva vreme, astfel impac si capra si varza...si sufletul si mintea care se tot agita a nu stiu ce.
Deci, nu ma refer aici la tine Anna, desi cam legat de credinta intelesesem initial ca exprimi atitudinea ta fata de 8 martie si alte zile de sarbatoare sociala...asa ai dat tu de inteles.
|
Pai eu credeam ca m-am exprimat destul de clar. Si am dat exemplu din viata personala ca sa nu se creada ca una zic si alta fac... dar nu pentru ca vreau eu sa ajung centrul discutiei.
Si ziua mea la fel.. este untr-un post mare.. cum sa dau petrecere? este total aiurea.
Dar in nici un caz nu ma apuc sa spun prietenilor ca sunt motive religioase.. ca este de fapt un motiv personal, daca vrei: postul nu se pupa cu mancarea, bautura, muzica si discutiile sterile (ups!)
(Acum te rog sa observi ca am vorbit impotriva 1 si 8 martie doar ca veni vorba.. Fiecare sarbatoreste ce i se pare important, desigur)