![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista un verset in Ioan(2 cu 15),in care se relateaza mania violenta a lui Cristos atunci cand, intrand in Templu,gaseste acea atmosfera de balci,fata de care nu are nici o toleranta !
Efectiv, intr-un acces de justificata manie si revolta interioara, Cristos pune mana vitejeste pe bici, rasturnand mesele zarafilor si negutatorilor,probabil, si croindu-i cu vigoare pe unii dintre ei ! Mie mi se pare aceasta scena, drept cea mai inalta si mai sugestiva a persoanei cristice ! E o scena in care Cristos s-a debarasat de mila,castigand prin actiunea lui directa un plus de eficienta,sau aratandu-ne asta noua ! Ceea ce vreau eu sa zic, teza pe care vreau s-o avansez din aceasta imagine biblica,a lui Cristos cu mana pe bici s-ar putea concretiza si intr-o intrebare : putem si noi,dupa modelul cristic, sa utilizam biciul(luati-o daca vreiti si in sens concret si in sesns metaforic) asupra aproapeului pentru a=l readuce pe calea cea buna,din gresela grava in care se incapatineaza sa persiste ??? Eu cred ca : DA ! Pasajul din biblie.ne sugereaza ca ne putem lepada la o adica de pacifica toleranta a iertarii aproapeuli pana la infinit,si sa trecem sa punem mana pe bici,desigur, cand actionam in numele adevarului si binelui si al dragostei de aproape ! Cristos cu biciul in mana, mi se apre a fi insasi intronarea dreptatii absolute si divine ! Forta eficienta a adevarului si a dreptatii care nu tolereaza jumatatile de masura,compromisurile,ci impune cu forta odinea dreapta care trebuie sa restea in lucruri ! Isus cu biciul in mana, ne arata ca nu trebuie sa fim milosi si molai, mai ales in ce priveste defectele noastre, dar mai apoi si ale celorlalti,pe care trebuie sa le pedepsim fara cutare ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Venirea lui Mesia (Isus Cristos) | Alin27 | Din Noul Testament | 23 | 23.12.2010 17:25:14 |
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) | Radu32 | Din Noul Testament | 15 | 03.12.2010 10:43:03 |
Mos Craciun sau Isus Cristos? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 27.12.2007 00:16:57 |
Hristos sau Cristos ? | irina4m | Generalitati | 14 | 04.12.2007 16:33:53 |
|