Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2010, 08:24:35
eduardd
Guest

Implicit

Pentru ca am primit acest mesaj in privat:

Doooooooaaaaaaaaaaaammmneeeeeee !!!!!!!!! Nu pot sa cred! ce inselare!
draga eduardd, roaga-te pentru femeia asta si pentru alti ca ea. nu stiu sigur daca e bine sau nu ca ai postat mesajul asta pe net. stii ca oricine poate citi si cei nedusi la biserica se smintesc. daca arunci cu piatra in apa , asteapta-te sa faca valuri. mai bine intreaba inainte, de preferinta pe duhovnicul tau daca ai. imagineaza-ti efectul de domino, daca misti o piesa, aceasta va genera miscarea urmatorei piesi si tot asa. iti trimit un fragmentel din rugaciunea pr. arsenie boca .

Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

adica inainte de a da drumul unei vorbe sa anticipam eventualul ei traseu. daca intamplarea asta o citeste unul care nu pricepe ca impartasania distruge iadul nicidecum nu e purtatoare de microbi, atunci poate nu se va mai impartasi.

deci sa ne gandim dinainte la efecte. cine stie cine mai citeste si crede la fel ca femeia aia. sper ca toti sa se roage pentru ea. eu asa o sa fac.

revin cu un raspuns ferm!

1. Am ales sa fac public acest caz pentru ca este un pacat grav. Cei ce vor sa inteleaga gravitatea gestului lor vor merge la spovedit. Daca nu, Dumnezeu cu mila. Nimeni nu poate intra cu forta in Rai!

2. Daca este luat ca pe un indemn (asa cum sugereaza cel/cea care mi-a trimis mesajul in privat) Doamne fereste si alege sa faca asemenea bolnavei, inseamna ca nu a inteles ce inseamna Sfintele Taine.

3. Aceea femeie se impartasea pentru ca parintele era fostul coleg de scoala al baiatului ei ( sau ceva de genul asta) si ii era rusine sa refuze Tainele, pe care le primea prin spovedanie incompleta!

4. Datorita acestui grav pacat se face fur de cele sfinte. Constientizand ceea ce a facut am incercat sa imi fac datoria de crestin si sa-i explic ce reprezinta Sfanta Euharistie (atat cat m-am priceput dupa mintea mea putina) si ce putere are spovedania sincera si completa!

5. De ce am insistat sa se spovedeasca?
Pentru ca;

CRED din toata inima si din tot sufletul in puterea Spovedaniei.
CRED din toata inima si din tot sufletul ca in timpul spovedaniei, Hristos ESTE intruchipat in preot.
CRED din toata inima si din toata fiinta ca, cel ce sade de fata cu Hristos (prin sfanta taina a spovedaniei) niciodata nu va pleca la fel de acolo. Daca alege sa fie sincer!!

Asa cum o teava plina de rugina se curata prin curgerea apei asa se curata si sufletul prin taina sfintei spovedanii.

Daca acea bolnava va alege sa se spovedeasca sincer si complet numai de ea depinde.
De aici in colo...ramane responsabilitatea ei. Eu mi-am facut datoria de crestin.

Post binecuvantat, tuturor!

Delia, sau cum te cheama, iti multumesc ca te rogi pentru ea. Incerc sa o pomenesc si eu. Daca nu din iubire crestina (nefiind capabila) macar din compasiune fata de un alt om suferind de aceeasi boala ca si mine.

In alta ordine de ideii, sunt de acord cu Zaharia. Consider ca s-a spus tot ce era de spus la acest subiect prin raspunsul lui Andrei.

Last edited by eduardd; 16.03.2010 at 08:34:48.
Reply With Quote

Tags
impartasire, lingurita

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? skicolour Impartasania (Taina Euharistiei) 1 11.05.2011 21:46:58
impartasire bebelus ginabadea Impartasania (Taina Euharistiei) 11 21.02.2011 18:53:29
Deasa Impartasire NECTARIE Impartasania (Taina Euharistiei) 2 18.01.2011 15:46:52
Postul fara impartasire gavriil Postul 23 29.11.2009 19:54:37