![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil nu a auzit cuvintele prietenului, asa cum nu le aude nici pe-ale slujbei, nu cred sa se intrevada vre-o minune in aceasta atitudine fireasca si adesea intalnita in exercitiul placut al mergerii la biserica de manuta cu sotia credincioasa.
Indiferent de credinta si interesul pentru cele sfinte, mizez, totusi, pe o igiena acceptabila, desi, daca este sa vorbim de contaminare, o putem dobandi ori de unde ne-am afla si sub orice forma din cadrul familiei sau al societatii, indiferent de precautia de care dam dovada. Eu imi impartasesc copilul separat, merg cu el la vesmantarie in timpul slujbei si, te contrazic Anna, nu toti copii vor deschide gurita din instinct, doar pentru ca le este foame, baiatului meu trebuie sa-i promit marea cu sarea sa faca acest lucru, pleaca dinaintea Sfintelor, revin cu el si-l tot amagesc pana ce le i-a, convins fiind ca dorintele i se vor indeplini. Ei bine, el nu a fost niciodata disperat dupa mancare, ba chiar am avut ceva probleme cu el, in aceasta priviinta.
|
||||
|
||||
![]()
Citesc parerile si ramin la fel de mirat de postarile contra linguritei unice sfintite si pro igiena, de justificarile intelectuale si stintifice cu care necredinta se acopera si se fardeaza incercind ca astfel sa prinda puteri si sa poata tina piept ,,duhului si adevarului " lui Hristos si fricii, cutremurului si dragostei celor iubitori cu adevarat de dumnezeire . Iata , precum ne-a invatat Hristos insusi , faptele ,,vorbeste" (,,... taci tu, sa vorbeasca faptele tale ") si dupa ele se cunosc oamenii precum pomii buni ... sau nebuni !
Un singur lucru imi mai persista in cuget legat de aceasta obstinatie delicata : nimeni si nici o data din legionarii romani detinuti in Pitesti , Aiud, Gherla sau Tirgu Ocna care aflindu-se in stari serioase de boala sau de epuizare nu s-au opus atitudinii prin care parintele Gh. Calciu Dumitreasa(fost medicinist si viitor preot si ca el si altii) se singera, lasa singele sa se coaguleze iar serul restant il primeau spre a fi baut(episodul de salvare a lui Costache Oprisan) . Nu se speriau ca in acel singe ar putea sa fie vreun bacil de tuberculoza sau o leptospira luata de la sobolanii puscariei sau un alt virus hepatitic sau o treponema palidum de sifilis avute in singe de dinainea detentiei sau de malarie ori contactate prin mincarea de fecale si urina la care erau supusi detinutii in sfintul si marele post. Nu se temeau, cu atit mai mult ca nu erau sfintele taine, pt. ca stiau ca trairea lor era sigur in Hristos. Si insasi sfinta impartasanie facuta in cadrul liturghiei din celule era primita din lingura cu care se impartaseau si tuberculosii si hepaticii si dizentericii si tificii (febra tifoida)si si altii asemenea lor fara a se teme de ceva ci din contra stiau ca acesta este adevaratul medicament . Dar ei fara a fi sfinti atunci(nici pina in prezent nu este nimeni sanctificat dintre ei !!) traiau si se impartaseau in duh si adevar arzind de dorinta de a se uni cu Hristos fata de mult prea multii din ziua de astazi care nici in duh si adevar nu traiesc dar nici cu trupul si singele lui Hristos nu se impartasesc ... ci doar cu piine si vin . Fiecaruia i se da dupa credinta, dupa trairea lui si mai putin dupa igiena si medicina contemporana. Si dupa cuvintul evanghelistului Ioan ... toate acestea (medicina si igiena si toata stiinta mult prea ingimfata si rau aplicata de multe ori)vor trece si se vor duce stingindu-se ca si cind nu ar fi fost nici o data , dar El este acelasi ieri si astazi si in veci, neschimbat (Ap. Pavel- ep. catre evrei , la ziua sfintilor trei ierarhi si mari dascali ai lumii !) Restul, orisicare rest este... rest !!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
foarte, foarte rar s-a intamplat ca cel mic sa se zbata la impartasanie (dar tot a primit-o). A fost din cauza ca un preot mai grabit l-a prins de cap si l-a smucit (desi nu era cazul, copilul era obisnuit sa se impartaseasca) si a prins o veme teama de preoti.. dar i-a trecut repede. Cat despre contaminare.. cu adevarat nimic nu se intampla decat cu voia lui Dumnezeu. Sotul meu era chirurg in Romania (dar opereaza si aici). S-a intepat de zeci de ori cand opera bolnavi de hepatita c.. si alte boli.. deocamdata nu are nimic. Si noi ne temem de Sf. Impartasanie? Singura teama ar trebui sa nu o luam cu nevrednicie. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca tu ai inteles ca m-am exprimat cu rautate, atunci, rautatea a ramas doar la tine...
Ca drept dovada fata de cele spuse de mine, sotul tau nu merge la biserica, deci, este cam acelasi lucru cu neatentia la slujba, neatentia fata de conversatii ce au in vedere biserica, logic . Cat despre acul infestat de hepatita si imunitatea la inteparea acestuia, cam lasa de dorit, mai ales daca nu punem in vedere marinimoasa credinta pe care o invocam in minuni, sau, poate ca este vorba doar de IMUNITATE , lucrand in acest domeniu...nu stiu ! Nu inteleg de ce venim aici si ne batem in piept de cat de viteji suntem sau trebuie sa fim in momentul in care ne Impartasim, sau cat de lasi trebuie sa fim atunci cand indraznim sa ne apropiem de acestea, prin nevrednicie...nu mai inteleg nimic, fiindca eu nu inteleg astfel credinta, tot trancanind in stanga si-n dreapta despre minunatia Sfintelor, in acelasi timp in care nu ne aflam decat in fata unui nenorocit de monitor virtual.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- exact la CE se refera acest mesaj - unde vrei sa ajungi/ ce vrei sa transmiti exact Ai te rog bunatatea sa reformulezi, ca sa nu raman din nou tot eu cu rautatea. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci, ca sa te linistesc, m-am referit la faptul ca ramai cu rautatea " teoretica ", aceia presupusa si inteleasa gresit, referitor la acest aspect.
Restul nu mai conteaza, nu este nevoie sa reformulez, poti ignora si ramane la latitudinea proprie...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea am spus sa explici, ca sa nu ma incarc cu noi pacate (sincer, eu vad multa mandrie si multa vorbire impotriva bisericii).. deci ca sa nu imi fac parere gresita despre tine, ai putea sa explici exact ce vrei prin mesajele tale. E ca o milostenie. Eu nu pot sa tac cand se vorbeste impotriva lucrurilor in care este viata mea (invatatura bisericii, Sf Taine: acolo este viata mea.. nu in igiena, nu in stiinta, nu in desteptaciune!) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 16.03.2010 at 18:23:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca nu te gandesti doar la " viata ta "...., simtindu-te astfel, ofensata de considerentele celorlalti.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 17.03.2010 at 13:18:31. |
![]() |
Tags |
impartasire, lingurita |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? | skicolour | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 11.05.2011 21:46:58 |
impartasire bebelus | ginabadea | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 21.02.2011 18:53:29 |
Deasa Impartasire | NECTARIE | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 18.01.2011 15:46:52 |
Postul fara impartasire | gavriil | Postul | 23 | 29.11.2009 19:54:37 |
|