Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2010, 16:40:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Eu vorbesc de pe poziția unui simplu mirean care vede în preot un model de moralitate,de smerenie,de crediță și de răbdare.
Modelul meu de moralitate, de smerenie, de credință și de răbdare este Cristos. Acesta este modelul absolut și El este preot absolut. Modele mai sunt sfinții, adică persoane despre care Biserica îmi spune că în mod sigur se află în rai și pot fi urmați ca exemple. Preoții ? Unii sunt mai așa, alții mai altfel. Pe toți, putem să presupunem, i-a chemat Cristos. Unii au răspuns într-un fel, alții mai altfel. În timpul vieții Sale pe pământ, el a chemat la preoție 12 bărbați. Toți au lăsat toate ale lor și L-au urmat. Dar unul dintre ei nu L-a urmat până la capăt. Acela despre care Supremul Judecător spune că mai bine i-ar fi fost dacă nu s-ar fi născut. Să lăsăm, deci, Supremului Judecător grija de a-i judeca pe cei pe care i-a chemat, iar noi să avem grija noastră și să vedem ce facem cu preoția noastră cea de obște. Să lăsăm lor răspunderea de a-și onora hainele lor împărătești, iar noi să ne luăm răspunderea de a onora haina cea albă pe care am primit-o la Botez, aceea spălată în scump sângele Lui.

Citat:
Dacă merg pe stradă și întâlnesc un preot mă înclin și spun "Sărut-mâna părinte" ceea ce nu fac decât atunci când mă întâlnesc cu propria mamă.
Foarte bine faceți. Sunt sigur că realizați că ceea ce respectați, de fapt, este ministerul pe care îl are preotul, deosebind între slujire și slujitor. Sper că același respect l-ați avea față de mama dv, chiar dacă s-ar întâmpla să auziți că bârfește alte mame și nu este împăcată cu ele. Ea și numai ea e mama noastră: sănătoasă ori bolnavă. Ei trebuie să-i sărutăm mâna și o vom urma în sfaturile pe care ni le dă și nu neapărat în exemplele pe care ni le dă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preoti de tara sau preoti de oras? paulac Preotul 38 26.06.2013 10:55:03
Relatiile dintre Biserica ortodoxa din Moldova si cea din Transilvania STEPHAN Istoria bisericii 8 16.10.2012 17:40:45
Relatiile incepute in post. alleex Generalitati 10 18.03.2009 22:38:30
Postul si relatiile dintre sot si sotie cmihai Pocainta 30 10.02.2009 14:23:52
relatiile crestini-musulmani loredana Religia Islamica 175 23.05.2007 01:39:19