![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui că vedem în preoți niște semizei.Ei bine da, din moment ce au alest ascet drum în mare măsură nu mai aprțin acestei lumi trecătoare iar răspunderea pentru felul cum lucreazăi mântuirea celor pe care-i păstoresc este uriașă căci atunci când vor merge la judecată vor fi judecați după felul cum au lucrat via sau cum au înmulțit talantul primit. Poate ești preot,nu știu că nu scrie nimic pe pagina ta .Eu vorbesc de pe poziția unui simplu mirean care vede în preot un model de moralitate,de smerenie,de crediță și de răbdare. În biserică ochii tuturor sunt ațintiți spre altar și fiecare gest,fiecare inflexiune a vocii protului este trăită de către toți acei care sunt în biserică și nu numai. Dacă merg pe stradă și întâlnesc un preot mă înclin și spun "Sărut-mâna părinte" ceea ce nu fac decât atunci când mă întâlnesc cu propria mamă. Ori respectul pe care mireanul îl are pentru preot obligă pe acesta să aibă un comportament ceva mai controlat decât un muritor ca mine sau ca oricare altul. Preoția nu este o profesie ca oricare alta iar preotul este mult mai mult decât un cetățean care merge de la serviciu în lume după ce și-a îndplinit programul. Avem nevoie și de sfinții care au fost, dar și de imaginea lor vie reflectată în preoți sau în oameni înduhovniciți. Last edited by dorinastoica14; 28.03.2010 at 15:34:32. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preoti de tara sau preoti de oras? | paulac | Preotul | 38 | 26.06.2013 10:55:03 |
Relatiile dintre Biserica ortodoxa din Moldova si cea din Transilvania | STEPHAN | Istoria bisericii | 8 | 16.10.2012 17:40:45 |
Relatiile incepute in post. | alleex | Generalitati | 10 | 18.03.2009 22:38:30 |
Postul si relatiile dintre sot si sotie | cmihai | Pocainta | 30 | 10.02.2009 14:23:52 |
relatiile crestini-musulmani | loredana | Religia Islamica | 175 | 23.05.2007 01:39:19 |
|