![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tot din presa vremii:
Un sătean din fundul Moldovei m-a cercetat acasă. El îmi aducea o petiție semnată de câteva sute de oameni, pe care eu trebuia să o prezint ministrului Cultelor și prin care creștinii cer Ministerului să-i lase să-și prăznuiască sărbătorile după stilul vechi… Petiția este tipărită. Ceea ce însemnează că asemenea hârtii circulă pe o rază mai întinsă în țară. Mi se afirmă că acțiunea împotriva noului calendar are impunătoare proporții. Treizeci de comune din acel colț de Moldovă nu mai merg la biserică pentru că preoții slujesc după noua orânduială a Sfântului Sinod. Unii din ei se duc duminica, dar lucrează în zilele de sărbătoare după stilul nou. Alții ocolesc biserica chiar în zilele de duminică pentru că... se calcă legea. Asta însemnează că nici până astăzi opera de lămurire a credincioșilor, pe care am cerut-o stăruitor în urma neîndemânaticei reforme a calendarului și care, pe alocurea, a fost chiar inițiată, nu și-a făcut efectele… La Ministerul Cultelor, unde am fost să mă interesez de chestiunea agitației pe tema calendarului - agitație pe care marea majoritate a publicului o socotea închisă - mi s-a lămurit că asemenea petiții, ca cea de care scriam în numărul de ieri și prin care se cerea, nici mai mult nici mai puțin decât dreptul de a prăznui sărbătorile după vechea așezare - sunt cu zecile depuse la minister; iar semnăturile sunt până acum mii. Nae Ionescu Mii si mii de semnaturi pentru apararea Sfintei Predanii! Dar politia/jandarmii, manipularea celor de sus si timpul au incercat sa stearga aceste dovezi! Insa Biserica lui Hristos, a biruit si aceste incercari venite din partea vrajmasului! Ca atare, orice dispoziție de caracter ecleziastic nu își are izvorul nici în util, nici în bine, ci în adevăr . Trăsătura aracteristică și esențială a așezării Bisericii noastre este, prin urmare, Adevărul . De unde urmează că nu urmăm o indicație a Bisericii pentru că e a Bisericii, ci pentru că ea exprimă adevărul. Last edited by Antoni0; 29.03.2010 at 00:31:34. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 22:19:46 |
Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 20:28:43 |
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 13:11:53 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|