Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2010, 12:00:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
eu cred ca faptul spovedeaniei la preot e unul mai mult simbolic, in definitiv,...dumnezeu,prin binecuvatarea preotului ne iarta faptele rele, canonul e relativ...si de fapt trebuie sa-l inventam noi,pt noi...adica sa contrabalansam faptele rele prin fapte noi,bune, de data asta, cat mai felurite,si mai ales sa nu cadem iarasi in vechile fapte rele !
Dumnezeu ne iarta pe masura seriozitatii noastre si a dorintei de a ne apropia de el, dar si tiand cont de incercarile prin care trecem !!! Ca...totusi unii au o viata mai blanda, mai fericita, si altii...mai plina de incercari,de tot felul si de necazuri,altii la mijloc intre acestea doua...etc...
Deci eu cred ca D-zeu,tine cont de toate aceste aspecte in mod individual ,pt fiecare persoana in parte !
Eu te-am inteles si sunt de acord cu ceea ce spui. Dumnezeu ne stie pe fiecare in parte, cu bune si cu rele, cu greutati, limite si greseli. Noi trebuie sa facem ceva si El ne ajuta. Canonul...putem sa-l facem si noi (sa ne impunem ceva bun de facut: rugaciuni, acatiste, fapte bune, dar cu masura).
Dumnezeu nu ne cere sa facem lucruri care sa ne faca rau, sa ne imbolnavaeasca, omoare sau pierde... Am auzit de canoane care au dus oamenii la limita vietii sufletesti si fizice. Dumnezeu nu cere asa ceva.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spovedanie pentru prima data alinadeacu Pocainta 43 11.01.2013 20:19:58
Îndreptar pentru spovedanie Simply_me Generalitati 0 31.07.2012 23:42:01
Indreptar pentru spovedanie just1fun Generalitati 0 19.05.2011 22:56:59
Indreptar pentru spovedanie Sanduu Generalitati 17 14.04.2011 22:20:05