![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Chiar daca revenim la Biblie - si mereu o facem - cine se pricepe sa interpreteze corect mai ales Facerea si Apocalipsa? Mai nimeni. Entitate androgina (din cate stiu, andros=om sau barbat si gunes=femeie) este exprimarea mea ca sa inteleaga cititorii ca omul originar era un singur trup, dar doua persoane. Barbat si femeie, Adam si Eva, asa cum scrie mai sus, facut[i] dupa modelul divin care este comuniune de Persoane intr-o singura Fiinta. Daca omul nu cadea in pacat, omenirea arata altfel, se inmultea altfel, totul era diferit in sensul bun al cuvantului. Dar a intervenit Despartitorul, ingerul cazut, care a cauzat caderea in pacat, drept urmare omul a fost si el despartit in doua trupuri diferite, vezi versetul celebru cu coasta lui Adam. Dar, cum ti-am mai zis si cu alta ocazie, nu e nevoie sa crezi asta. E optional. :)
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Lilith,mit sau realitate? | mihaitzaneicu | Generalitati | 8 | 18.01.2012 13:14:31 |
|
|