Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2010, 02:14:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Intrucat ma numar printre cei care au urmat indemnul ,,pentru cine are rabdare sa citeasca Serafim Rose">citez din textul postat mai sus

,,Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie"

a).comunicarea prin telepatie>asta am auzit-o si pe Planeta Pamint la diferiti indivizi sub forma,,Ce chestie!Chiar ma gindeam la tine si vroiam sa te sun!Ce telepatie">banuiesc ca soacra mea este extraterestra in acest caz.Mereu da de mine cand eu nu as vrea sa dau de ea.Morala>fiinta supraevoluata.

b).capacitatea de a zbura>aici este cam vag spus.Zboara in mod autonom,propulsati sau cum?Si vrabia zboara si nu cred ca voi vedea un UFO condus de vrabii cu 2 trompe.PS>si noi zburam.Cu avionul.Daca conduci un avion si esti pilot>te poti propulsa din carlinga in caz de prabusire.Am mers mult cu avionul si nu am avut sentimentu ca sunt rapit de aliens.

c).de a aparea si a disparea>am vazut la circ chestia asta.se numeste iluzionism.Nu trebuie sa fii extraterestru ci doar un clovn simpatic cu o smecherie bine exersata.

d).transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura">poate necesaita ochelari 3D.Sa fim seriosi.Asta este pura speculatie.Mai lipseste o levitatie in timp ce imi scaneaza cerebelul.

e).miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne>la asta chiar as vrea o explicatie.Cred ca si armata SUA(tara cu un nr.record de vizitatori simpatici cu trompite)si-ar fi dori asa ceva pt F-4,,Phantom".

f).capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe>aici chiar nu as vrea sa fiu ironic dar daca ma uit la cum/ce voteaza oamenii prin lume la ora actuala....

g).propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie">habar nu aveam de chestia asta.prinde la public asa ceva?stunning.

i).Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti">aici sincer as dori un exemplu concret.Sunt de-a dreptul curios.Am urmarit,pe vremuri,cateva episoade din Star Trek si nu am remarcat nimic pe acest aspect.Poate nu m-am uitat atent.

j).Literatura SF din Uniunea Sovietica>Uniunea Sovietica?!S-a cam terminat cu Uniunea respectiva.Case closed.

Rugaminte>chiar as vrea un exemplu la faza cu Star Trek si Vietile Sfintilor Parinti.Este prima data cand aud asta.Multumesc anticipat.Cu consideratie.
Am citit de vreo 4 ori ce ai scris si am ramas paf.
E ca si cand cineva ti-ar vorbi intr-o romaneasca perfecta dar lipsit de orice noima.

Probabil esti plecat din tara de ceva vreme daca nu mai poti intelege nici macar un pasaj de elementara limba romana.

Sau poate nu vezi padurea din cauza copacilor, adica este de vina reflexul specific unei clase de "credinciosi", cel al citirii cu scoatere din context si ignorarea esentialului?

Sau poate pur si simplu n-ai vazut StarTrek sau confuzi Star Trek cu viata reala?

Adica partea asta ti-a scapat categoric:

"Iata cateva dintre caracteristicile acestor fiinte "supraevoluate" ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a aparea si a disparea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin "gandirea pura", miscarea la viteze ce depasesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovaduirea unei filozofii "spirituale" care se plaseaza "dincolo de orice religie" si care promite sosirea unui timp in care "inteligentele avansate" nu vor mai depinde de materie.
Intr-adevar, toate aceste lucruri se obtin prin nimic altceva decat prin practici sataniste si vrajitoresti tipice."

"Scenariile unor filme ca "Star Treck", precum si multe alte povestiri SF, seamana foarte bine prin unele locuri (mai ales in amanuntele lor "stiintific" - viitorologice) cu unele descrieri din "Vietile Sfintilor Parinti", pe vremea carora activitatile vrajitoresti erau ceva obisnuit la popoarele pagane, printre care sfintii erau de multe ori nevoiti sa-si duca viata."

Si ca sa-ti traduc pe intelesul tau, autorul a vrut sa spuna ca prin filmele si literatura SF actuala se incearca proiectarea unei societati a viitorului in care elementul paranormal asa cum a fost intalnit de-a lungul timpului la diversi vrajitori devine ceva comun.

Cu alte cuvinte, se incearca actualmente promovarea elementului vrajitoresc, a paranormalului ca fiind ceva de fapt un element progresist, modern, etc.

Iar fenomenul asta este in egala masura intalnit si in societatea occidentala cat si in cea comunista (URSS) care exista la momentul respectiv cand a fost scrisa cartea.
Sper ca n-ai vreo problema si cu istoria.

Acum e ceva mai clar?

Last edited by AlinB; 12.04.2010 at 02:17:46.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cred intr-una Sfanta... MariaB Biserica Romano-Catolica 16 30.10.2014 13:01:11
"Cred intr-UNA" Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 7 14.05.2013 18:40:56
care-i cel mai rau lucru...? victortiti89 Generalitati 3 03.06.2011 00:11:04
Foarte important si foarte grav ... mc2009 Homosexualitatea 28 01.06.2011 19:28:25
Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema anonim30 Intrebari utilizatori 16 22.08.2010 21:03:39