Citat:
În prealabil postat de maria-luisa
Nu, doar sa respecti credinta altuia ( chiar daca e diferita de a ta) , asa cum si tu doresti sa-ti fie respectata credinta. Credinta e in inima, si daca e ferma si corecta, nimeni n-o poate scoate de-acolo. Cred ca tot ce este scris in noi, prin credinta noastra, se manifesta in comportamentul exterior.
|
Chestia asta cu respectul credintei altuia e trasa de par rau de tot!
Unicul mod de a-i respecta credinta e sa nu discuti deloc despre credinta cu el. Inevitabil la un moment dat va trebui sa spui adevarul, Domnul Iisus a zis (din memorie): "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", "Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine". Automat spunand adevarul nu mai e loc de minciuna (si de tot felul de "credinte"). Deci fie recunosti si declari ca esti crestin (si prin asta automat negi credinta celuilalt) fie te lepezi de Adevar si zici ca "da, si crishna, budda, superman, spyderman etc sunt si ei dumnezei". De fapt ecumenismul pe asta se bazeaza si asta are ca scop: negarea Adevarului. Numai ca socoteala de acasa nu intotdeauna e ca cea din targ. Ati auzit expresia "necunoscute sunt caile Domnului"? Deja unii din alte religii dupa cunoasterea crestinismului pe la tot felul de seminarii ecumenice, s-au lasat de religia lor si au trecut la crestinism.
Unde dai si unde crapa!