Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 13:37:19
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Ce inseamna consideratie pentru credinta altuia?
Concret.
Sa o imbratisez? Sa spun ca si ea e corecta? Nu cred.
Nu mai esti aproapele meu daca refuz sa spun ca "asa e, cum zici tu"? Dar daca tac si o gandesc iti mai sunt aproape? Aici am impresia ca nu ca aleg eu cui ii sunt aproape sau nu, ci ca aproapele meu are o problema in a se considera aproapele meu. Si ca nu atat ca discriminez eu, cat se simt altii discriminati. Lucru care din nou, e problema lor.
Eu cand sunt ridicata din sant de bunul samarinean nu am nevoie sa fiu ridicata din sant pentru ca sunt ortodoxa ci pentru ca sunt om, la fel si cu restul, cand dau o mana de ajutor cuiva nu ma intereseaza ce credinta are, si ii acord ajutorul respectiv, daca pot, indiferent de acele credinte cu care pot sa fiu sau nu de acord.

De ce nu ajunge atat? Tre sa ne ajutam unul pe altul si sa ne mai si salutam pe urma cu hare krishna?
Nu, doar sa respecti credinta altuia ( chiar daca e diferita de a ta) , asa cum si tu doresti sa-ti fie respectata credinta. Credinta e in inima, si daca e ferma si corecta, nimeni n-o poate scoate de-acolo. Cred ca tot ce este scris in noi, prin credinta noastra, se manifesta in comportamentul exterior.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 13:42:35
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Nu, doar sa respecti credinta altuia ( chiar daca e diferita de a ta) , asa cum si tu doresti sa-ti fie respectata credinta. Credinta e in inima, si daca e ferma si corecta, nimeni n-o poate scoate de-acolo. Cred ca tot ce este scris in noi, prin credinta noastra, se manifesta in comportamentul exterior.
De acord cu tine.
Acum intrebare: domnul acela evreu, care a venit aici pe forum ortodox si ne-a dat dovezi ca Yeshua nu era de fapt cine credem noi, ne respecta noua credinta? :)
Vechi 05.05.2010, 13:57:32
Senior Member

Implicit

Citat:
De acord cu tine.
Acum intrebare: domnul acela evreu, care a venit aici pe forum ortodox si ne-a dat dovezi ca Yeshua nu era de fapt cine credem noi, ne respecta noua credinta? :)
Ii acuzam de 2000 de ani de uciderea lui Yeshua. Au fost persecutati pentru credinta lor. Cine sunt cei care nu le-au respectat credinta? Cine sunt cei care inca ii acuza primii (inca)?
Indiferent de ceea ce cred unii, este un popor iubit de Dumnezeu... Chiar foarte iubit.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 13:59:29
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Ii acuzam de 2000 de ani de uciderea lui Yeshua. Au fost persecutati pentru credinta lor. Cine sunt cei care nu le-au respectat credinta? Cine sunt cei care inca ii acuza primii (inca)?
Indiferent de ceea ce cred unii, este un popor iubit de Dumnezeu... Chiar foarte iubit.
Eu nu ii acuz de nimic, chiar daca au facut-o, cum am zis, e o treaba intre ei si Dumnezeu. Si chiar cred ca este un popor iubit si ca nu vine sfarsitul pana nu si-i va aduna Dumnezeu sub aripi si pe ei.

Dar nu mi-ai raspuns la intrebare.
Vechi 05.05.2010, 14:03:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu ii acuz de nimic, chiar daca au facut-o, cum am zis, e o treaba intre ei si Dumnezeu. Si chiar cred ca este un popor iubit si ca nu vine sfarsitul pana nu si-i va aduna Dumnezeu sub aripi si pe ei.

Dar nu mi-ai raspuns la intrebare.
din acelasi motiv pentru care unii dintre noi le dispretuiesc credinta. Chiar tu acum ii judeci, iata: "Si chiar cred ca este un popor iubit si ca nu vine sfarsitul pana nu si-i va aduna Dumnezeu sub aripi si pe ei."
Eu cred ca Dumnezeu i-a tinut tot timpul sub aripi. Este si motivul pentru care au rezistat ca popor, in ciuda tuturor persecutiilor lumii.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 14:05:54.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 14:18:33
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

se zice ca sfarsitul va veni cand evreii vor trece toti la crestinism
si evreii stiu asta..sau or fi auzit pe la vecini:)
de aici (si din alte motive..)si pozitia vehementa a evreilor bastinasi din palestina impotriva infintarii statului evreu

evreii au fost persecutati dar s-au bucurat si de multe privilegii de-a lungul istoriei(ca polulatie ..nu ca popor ,e o diferenta)
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 14:24:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
se zice ca sfarsitul va veni cand evreii vor trece toti la crestinism
si evreii stiu asta..sau or fi auzit pe la vecini:)
de aici (si din alte motive..)si pozitia vehementa a evreilor bastinasi din palestina impotriva infintarii statului evreu

evreii au fost persecutati dar s-au bucurat si de multe privilegii de-a lungul istoriei(ca polulatie ..nu ca popor ,e o diferenta)
Cred ca datorita conduitei si inteligentei lor s-au bucurat de privilegii, chiar imprastiati in lume, chiar si jefuiti de ceea ce construisera, iar ceea ce i-a tinut sa nu piara ca popor este tocmai credinta lor admirabila.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 12:20:28
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Chestia asta cu respectul credintei altuia e trasa de par rau de tot!
Unicul mod de a-i respecta credinta e sa nu discuti deloc despre credinta cu el. Inevitabil la un moment dat va trebui sa spui adevarul, Domnul Iisus a zis (din memorie): "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", "Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine". Automat spunand adevarul nu mai e loc de minciuna (si de tot felul de "credinte"). Deci fie recunosti si declari ca esti crestin (si prin asta automat negi credinta celuilalt) fie te lepezi de Adevar si zici ca "da, si crishna, budda, superman, spyderman etc sunt si ei dumnezei". De fapt ecumenismul pe asta se bazeaza si asta are ca scop: negarea Adevarului. Numai ca socoteala de acasa nu intotdeauna e ca cea din targ. Ati auzit expresia "necunoscute sunt caile Domnului"? Deja unii din alte religii dupa cunoasterea crestinismului pe la tot felul de seminarii ecumenice, s-au lasat de religia lor si au trecut la crestinism.
Unde dai si unde crapa!
Vechi 06.05.2010, 12:55:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Chestia asta cu respectul credintei altuia e trasa de par rau de tot!
Unicul mod de a-i respecta credinta e sa nu discuti deloc despre credinta cu el. Inevitabil la un moment dat va trebui sa spui adevarul, Domnul Iisus a zis (din memorie): "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", "Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine". Automat spunand adevarul nu mai e loc de minciuna (si de tot felul de "credinte"). Deci fie recunosti si declari ca esti crestin (si prin asta automat negi credinta celuilalt) fie te lepezi de Adevar si zici ca "da, si crishna, budda, superman, spyderman etc sunt si ei dumnezei". De fapt ecumenismul pe asta se bazeaza si asta are ca scop: negarea Adevarului. Numai ca socoteala de acasa nu intotdeauna e ca cea din targ. Ati auzit expresia "necunoscute sunt caile Domnului"? Deja unii din alte religii dupa cunoasterea crestinismului pe la tot felul de seminarii ecumenice, s-au lasat de religia lor si au trecut la crestinism.
Unde dai si unde crapa!
Stim cu totii ce a zis Iisus.
Dar a zis "Eu" ... nu ortodocsii, catolicii sau altii.
Dar ce te faci ca au mai zis si altii "Eu" ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07