Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.05.2010, 15:14:19
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
... ar trebui să știe că nu este indicat să pleci așa,fără a anunța în prealabil că ai de gând să stai într-un anumit loc sau să faci greșeela de a merge fără recomandare mai ales într-o mănăstire de maici.

Ieri am mers la o mănăstire la care acum câțiva ani în fiecare duminică mergeam, iar persoanele care mă luau și pe mine aveau grijă să fie mereu portbagajul plin pentru a le face o bucurie maicilor.
Încă de atunci am remarcat lipsa totală de ospitalitate.
Șoferul care ne-a dus acolo când a dus cele pe care din puținul nostru le-adusesem maicilor a fost invitat la masă .A insistat să mergem și noi.Când ne-au văzut maicile (eram cinici împreună cu șoferul) ne-au dat afară ca pe niște pui de pisici fără pic de regret.
Și atunci mă întreb; cum rămâne cu faptele milosteniei trupești despre care atât de frumos ni se vorbește ???

Așadar aveți grijă să nu vă prindă noaptea prin astfel de lăcașuri sfinte că s-ar putea să dormiți în mașină .
Situatia poate fi discutabila, dar am vazut cu ochii mei astfel de reactii, si nu neaparat legate de masa, ci de ospitalitate in general. Spre exemplu, vara trecuta am mers la mai multe manastiri. In principiu, eu sunt adeptul lui "E bine asa!" si ma conformez situatiei. Mai mult, nu plec de-acasa pe baza cazarii sau mesei in manastire fiindca inteleg in primul rand ca sunt altii mai in masura sa primeasca un blid de mancare, iar de cazare, poate au motive sa fie suspiciosi fara o recomandare. Dar, totusi, raspunsurile in doi peri, privirile acelea reci si dezarmante, nu sunt de asteptat de la slujitori ai Domnului. Cea mai placuta impresie am avut-o de departe la Sambata de sus. Nu stiam nimic despre Parintele Teofil Paraianu, (am ajuns acolo la recomandarea cuiva, inainte de a purcede la mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Prislop). Cu parintele Teofil n-am stat decat foarte putin. Se vedea ca sufera si parca ma simteam vinovat ca i-am tulburat linistea. In schimb am stat mult cu un preot care era atunci "de serviciu". Pe copii i-a tratat cu multa blandete si le "citea" caracterul si gandurile de parca i-ar fi stiut dintotdeauna. Mai tarziu a si insistat sa mergem la masa, dar am refuzat politicos. Cu totul pe dos s-a intamplat la Prislop, unde am ramas peste noapte. Eram pregatit cu cortul, nu aveam nevoie decat de priveghere si binecuvantarea pentru un loc in poiana din afara curtii... Multa raceala si chiar rautate mi s-a parut. Poate ca nici noi nu eram pregatiti sufleteste, dar oricum, o vorba buna se cade a fi spusa oricand, oricui, cu atat mai mult cand sunt si copii in preajma!
Mai jos, cu cortul in fata manastirii Prislop, a daua zi dimineata. Cealalta la Sambata de sus. Apoi Lainici, Govora, Cozia... Au fost mai multe dar nu intotdeauna am folosit aparatul foto.
Attached Images
File Type: jpg Prislop 2009.jpg (71,3 KB, 32 views)
File Type: jpg Sambata de sus 1.jpg (49,8 KB, 27 views)
File Type: jpg Lainici.jpg (74,3 KB, 25 views)
File Type: jpg Govora.jpg (56,9 KB, 30 views)
File Type: jpg Cozia.jpg (65,5 KB, 26 views)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Caut o manastire unde se impletesc metanii din lana... -Alexandru- Generalitati 21 04.01.2014 18:48:31
Cunoasteti vreo manastire de maici cu moastele Sf Siluan ? teodoraianys Intrebari utilizatori 14 13.02.2012 09:21:18
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22
Pelerinaj in Bucovina in sapt luminata, 23-26 aprilie 2009 io_conss Stiri, actualitati, anunturi 0 09.04.2009 10:58:05