Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2010, 10:39:27
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Frate Laurentiu, ne spui de ce nu este implicata Patriarhia in acest caz? Sau eviti aceasta intrebare?
Doamne-ajuta!

Sora draga, este adevarat, pentru a nu sminti pe cei care nu sunt familiarizati cu administratia BOR de azi, nu am vrut sa raspund la aceasta intrebare. Pe de alta parte nici eu nu cunosc raspunsul in amanunt.

M-am interesat si atat cat am aflat, pot sa iti spun ca:

- azi, parohiile sunt cele care sustin BOR, si nu invers. Adica, banii pe care fiecare parohie ii strange prin diferite activitati (vanzari de lumanari, de obiecte de cult etc) merg la forurile superioare. BOR foloseste acesti bani in proiecte de anvergura: Radioa si TV TRINITAS, tipografii, proiecte nationale (Catedrala Mantuirii Neamului de exemplu, asezaminte socio- culturale).

- reabilitarea unei biserici este facuta pe baza unui proiect de lucrare aprobat de forurile ierarhic superioare, dar nesustinut financiar de acestea. Intreaga responsabilitate a derularii lucrarilor apartine preotului paroh.

In timpul patriarhilor Iustin si Iustinian, BOR s-a implicat direct (inclusiv financiar in rezolvarea unor astfel de lucrari. Dupa aceea insa, activitatile s-au desfasurat din ce in ce mai pregnant in directia pe care am expus-o mai sus.

Deci, in acest caz nu exista rezolvare din perspectiva solicitata de tine si pe care mi-as fi dorit-o si eu.

Pana duminica seara, cu tot dragul,
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote