Citat:
În prealabil postat de Andreea_
am o nelamurire. Pana acum nu m-au interesat mult relatiile interconfesionale. Acum, ca se pune problema ca membrii bisericii ortodoxe sa se roage pentru un catolic, ma intreb: oare catolicul e considerat "nebotezat" si e categorisit exact ca un pagan (sa zicem, un musulman)? Totusi, chiar azi am citit despre casatoriile dintre un catolic si o ortodoxa si unele au avut loc in biserica ortodoxa, fara sa i se ceara catolicului sa se boteze...iar o slujba de cununie presupune ca preotii, impreuna cu toti cei prezenti, sa se roage lui Dumnezeu pentru cei doi miri. Deci pana la urma, exista cazuri cand ne rugam pentru ei. De ce nu ne-am putea ruga acum pentru sufletul chinuit al unui om, chit ca e catolic? Am citit la parintele Arsenie Papacioc ca se ruga si ii pomenea si pe musulmani (desigur, nu la liturghie).
|
Botezul catolic este tot atat de valabil ca cel ortodox, singura diferenta este taina Mirungerii care la ortodocsi se da imediat dupa botez, la catolici se da la 12 ani, daca nu ma insel...in rest in rugaciunile particulare ne putem ruga pentru oricine si orice...la Sf. Liturghie nu se admite chiar orice....acum eu ti-am spus ca e bine sa vorbesti cu un preot, e bine sa-l inviti pe el sa mergeti impreuna la o manastire....asta pentru linistea pe care el si-o doreste