Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Ana draga...sa zicem ca ortodoxia ar accepta o asemenea idee, ar face botez la maturitate...dar ce se intampla cu cei care mor pana li se face botezul?
Tu crezi ca ceea ce se intampla in ortodoxie: doctrina, ritual, invataturi...etc sunt intamplatoare, sunt floare-la-ureche si le putem schimba in functie de vremuri, de situatii si dupa cum ni se pare noua ca ar fi mai bine?
Asta au facut sectantii si sunt la ora actuala cateva mii de confesiuni care isi au radacinile inca din primele secole crestine.
Eu cred ca ar fi mai indicat sa intelegem de ce se intampla in ortodoxie ritualul asa, de ce avem aceasta invatatura si doctrina...decat sa incepem sa ne dam cu parerea cum ar fi mai bine punand ortodoxia in comparatie cu alte secte (si aici ma refer strict la invatatura nu la comportamentul oamenilor). Ortodoxia are ca baza pe Hristos si o doctrina de 2000 ani, sectele au la baza diverse persoane care au rastalmacit ceea ce le-a convenit din invatatura lui Hristos si au o vechime numarata in sute sau zeci de ani, in functie de aparitie.
|
tu ai fost atent la ce am scris in final/? ca exista riscul sa moara nebotezati?