![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si totusi parca nu-mi vine sa cred a doua varianta din cat te-am cunoscut eu in toti anii astia din ce ai scris pe aici...si totusi intrebarile tale imi pun un semn de intrebare...de ce? 1. Ce crezi ca a insemnat momentul cand Hristos a spalat picioarele ucenicilor sau tot ce s-a intamplat din momentul arestarii Lui? Ti-am dat doar aceste exemple de umilinta prin care a trecut Hristos pentru ca sunt cele mai edificatoare. Daca tu interpretezi ca a fost altceva decat umilinta...iti fac o propunere: incearca sa speli si tu picioarele colegilor, subalternilor sau sefilor tai fara pretentia de a ti se face si tie la fel si cu riscul sa fii batjocorit si luat in ras toata viata ta apoi. 2. Daca stam sa ne gandim religia impreuna cu stiinta si societatea s-au dezvoltat si au evoluat impreuna cu mici sau mari influente una de la alta. Crestinismul ca vrem sau nu s-a dezvoltat exact in spatiul asiatic de care vorbesti tu si apoi s-a raspandit in Europa si restul continentelor asa cum exista in ziua de azi. Deci eu dupa cine sa ma iau dupa crestinismul autentic asa cum a ramas in ortodoxism si care a aparut in spatiul despre care spui, sau in cel occidental care a aparut mult mai tarziu si prin mijloace pana la urma nu tocmai crestine?...pt mine nu conteaza spatiul pana la urma, ci esenta crestinismului si indiferent de situatie Hristos e capul iar noi restul in functie de slujirea pe care i-o dam ocupam locul...deci ca e piramidal, orizontal sau vertical tot acolo ajungem: la EL. Altfel daca discutam din pct de vedere omenesc, laic si ne dam cu parerea despre vremurile si societatea in care traim si cum traim cu aceasta presupusa si relativa LIBERTATE, chiar iti dau dreptate...am ajuns cu vita noastra atat de departe ca nici Dumnezeu nu cred ca se astepta...iar acum incepem sa suportam consecintele...ca pana la urma acest sfarsit al lumii eu cam asta cred ca este...imi place sa-l cred pe Yanaras in interpretarea pe care o da Apocalipsei. Faza cu ingeri cu trambite si surle si iadul cu smoala si diavoli cu furci in maini mi se pare prea depasita...valabila pt o anumita categorie de credinciosi care altfel nu ar intelege lumea nevazuta ca este nevazuta...si pentru a nu-si pierde credinta admitem si varianta asta.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce inseamna un preot cu har? | sophia | Preotul | 24 | 09.04.2013 15:44:19 |
preotul caterisit | mirelat | Preotul | 36 | 21.02.2012 17:35:33 |
Preot necasatorit | bluester | Preotul | 3 | 05.01.2012 00:18:20 |
Vreau sa ma fac preot | petrisor.nicu | Intrebari utilizatori | 24 | 17.05.2011 19:18:46 |
PREOT | alexandra | Preotul | 24 | 20.01.2007 23:47:25 |
|