![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici nu ști ce mi s-a bucurat sufletul când ți-am citit ultima postare și de aceea țin să-ți mulțumesc. Să mă ierți că ți-am răspuns așa târziu dar fărâma de timp liber o am de abia acum. Ce-ai scris tu la sfârșit este cu adevărat leacul (panaceul) universal după care se tot agită alchimiștii (ei însă, uitând de Hristos, nu-l pot găsi). E așa de simplu și iubit cuvântul „iertare”. Când va pieri acest cuvânt prin nefolosire atunci cu adevărat va veni sfârșitul lumii. Topcat fiind bărbat a fost făcut de Dumnezeu pentru cercetare, deoarece universul rațiunii este grădina raiului pe care Adam trebuia să o lucreze și să o guste și prin rațiunile ei să ajungă la Hristos. Eva însă fiind luată din coasta lui Adam este de lângă inimă și așadar ea nu este atât de preocupată de lumea ideilor cât de oceanul sentimentelor. Este firesc deci pentru o femeie să nu guste schimburile de replici-idei ci să fie atentă la sentimente. De aceea mă și adresez acum inimii tale pentru ca oceanul de sentimente pe care îl ai să devină un ocean de iubire. Poarta iată ai deschis-o prin minunea lui „iartă și te rog” și deci te rog lasă-mă să intru și eu acolo și să-ți cer iertare. Scopul postării mele nu este unul personal. Ci a izvorât dintr-o durere a mea (pentru cei ce se vatămă cu o falsă medicină) spovedită și care a primit canon acest lucru al meu. Dorința mea, mai mare decât cea de a convinge lumea despre vătămarea prin bioenergie, este de a transmite un mesaj de dragoste. Mare lucru este ca măcar unul din cei ce citesc postările să aibă un fior de dragoste izvorât din adevăr. Eu așa mi-aș dori: să stăm la postat ca la o masă a dragostei de adevăr la care fiecare cu drag să aducă un fel de mâncare. Se poate refuza o mâncare care nu place dar din dragoste se folosește refuzul delicat. Nu la toți plac toate mâncărurile deci e firesc refuzul. Dar mâhnirea mea cea mare este când apare duhul de ceartă. Fiecare ține la ideile lui și se lipește de ele și ar vrea să și le apere - este firesc. Dar aceasta nu trebuie să ducă la căderea în atacul persoanei a cărei idee i se combate. Pentru că de fapt ideea care o susținem dacă e doar idee nu își are rostul. Ca să facă un bine nu trebuie să fie o idee ci un dar purtător de bucurie, purtător de dor deci de dragoste. Dacă e ceva care nu duce la dragoste e deșertăciune. Dacă știm aceasta și o și vrem este vădit că nu putem obține pe dragoste fără a oferi dragoste printr-un fel de a fi în dragoste. Iar pentru că ce nu este Hristos nu este dragoste adevărată nici eu nu pot oferi pe altcineva. Iar cum Hristos este totul, afară de păcat (deși a luat toate păcatele în Sine pentru a le vindeca) și El este Calea, Adevărul și Viața, când vorbim despre adevăr în orice domeniu pe El îl mărturisim. Acesta este motivul pentru care sunt obligat, la cererea vecinilor noștri de masă a dragostei la subiectul bioterapie, să nu ofer numai o părere personală întru necunoștință deoarece ni s-a reproșat nouă ortodocșilor că interdicția unor duhovnici de a recurge le medicina demonică provine din fanatism și ignoranță. S-a cerut, pe bună dreptate, din dorința de înțelegere a adevărului ortodox, explicația pe larg, în toate domeniile legate de medicina demonică, a fenomenului de înșelare demonică și a roadelor sale. Desigur că unii sunt interesați de anumite aspecte alții nu, dar eu sunt îndatorat de duhovnic să le dezbat pe toate până la cap din dragostea de a mărturisi - întru cunoștință – adevărul astfel ca cine e însetat de adevăr să scape de excrocheriile contemporane ce afectează viața veșnică. Nu poate cineva care iubește cu adevărat văzând pe cel iubit apropiindu-se de o prăpastie să nu strige STAI!!! Poate că cel ce stă să cadă s-o speria de răcnet dar dacă ia aminte scapă de prăpastie și nu se năpustește cu ură zicând „de ce ai strigat mă la mine mă!” ci îi mulțumește că l-a scăpat. Salvarea în cazul prăpastiei bioterapiei ca și în oricare alt domeniu nu vine de la mine ci de la Sfinții Părinți și deci lor trebuie să le mulțumim iar nu mie. Eu chiar merit să fiu certat că „de ce strig” deoarece eu sunt cum ai zis doar un robot de citate. Însă în loc să-mi fie rușine de aceasta mărturisesc că eu o și doresc pentru ca nu cumva să caut slava mea și să mă impun pe mine în loc de a mărturisi pe Hristos în domeniul medicinii. Etichetele nicidecum nu-mi aparțin și nu le lipesc pe persoane. Ele sunt indicatori de ferire de prăpastie eliberate și tipărite la centrul de salvamont duhovnicesc care este Sfânta Biserică. Departe de mine de a numi pe cineva eretic. Este o acuză așa de gravă că mă înfiorez numai la gândul ei. Un părinte din pateric renumit pentru smerenia sa a fost pus la probă. I-au spus curvar și a fost de acord, ucigaș și a fost de acord, avar și a fost de acord. Când l-au numit eretic a fost vehement împotrivă. Și l-au întrebat de ce a făcut aceasta. A răspuns că toți avem păcatele enumerate mai sus și cu ele și toate păcatele și ne este de folos să le mărturisim că atunci Hristos ni le iartă pentru smerenie. Dar dacă am fi eretici atunci am fi despărțiți de la Adevăr adică Hristos și cine ne-ar mai putea scăpa? Căci doar Hristos este nădejdea noastră și alta nu există. Cei care sunt în Biserica Ortodoxă, chiar dacă au idei eretice, fiind în acest spital duhovnicesc au șanse de a scăpa până la sfârșit vieții lor și în realitate majoritatea chiar scapă. Cei rupți de Biserică însă, chiar dacă ar susține idei ortodoxe nu se pot mântui deoarece mântuirea nu constă în posesia și mânuirea ideilor ortodoxe ci în lipirea de Hristos. Ef.5:23. Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este. Așadar cei care suferă de cumplitul păcat al dezbinării de Trupul lui Hristos nu are cine să-i scape fie că se numesc parasinagogă, schismatici sau eretici. Cine nu are Biserica drept mamă nu-L poate avea pe Dumnezeu drept Tată. Așadar eretic înseamnă îndepărtat de la Biserică și o urăște sau îi este indiferentă din cauza unei credințe greșite. În felul acesta este îndepărtat de la Capodopera, Mireasa, Casa, Dragostea lui Hristos și deci și de la Hristos. Matei 18:17 iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș. Eu cred că cei ce scriu pe acest forum ortodox iubesc Biserica lui Hristos adică cea Ortodoxă, iar dacă nu toți măcar tu. Și deci nu cred că ești eretică. Dar erezia vatămă mai mult decât celelalte păcate deoarece convinge că ceea ce este rău ar fi bun care trebuie făcut(deci cei mai buni dintre eretici sunt făcători de rău cu atât mai mult când fac binele în care cred ei pentru că nu se pot întoarce de la el crezându-l binele lui Dumnezeu. Cei mai răi dintre ortodocși au și ei un bine că știu că păcătuiesc și deci au o șansă de salvare să se întoarcă de la răul pe care îl fac - având capacitatea de a-l recunoaște că e rău prin Ortodoxia pe care o cunosc). În afară de asta erezia hulește adevărul deci pe Hristos deci este cel mai grav păcat deoarece atacă pe însuși Dumnezeu – Omul Mântuirea și Nădejdea noastră, îndepărtând astfel pe eretic de la El. Ereziile plutesc astăzi neobservate și nebăgate în seamă sub umbrela ecumenismului sunt strecurate în știința cu nume mincinos și sunt tunate de TV ca adevărul politic și religios suprem. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin vătămătoare și otrăvitoare ci dimpotrivă sunt mai înșelătoare și violatoare. De aceea dacă o văd pe Heaven în pericolul de a mușca un astfel de fruct otrăvitor să nu strig STAI!!!? Dacă nu fac așa înseamnă că nu o iubesc pe Heaven. Iar dacă te-am rănit cu strigatul meu: iartă-mă. În privința plictiselii și aici ai dreptate dar nu pot să nu ofer ciorbă chiar dacă ție nu-ți plac decât prăjiturile deoarece unii au diabet iar alții chiar preferă ciorbă. Dacă aș oferi numai prăjituri ar cârti ciorbarii. Așa că dacă ce îți ofer ție nu-ți place, iartă-mă. Spune-mi ce prăjitură ți-ar place și mă străduiesc să mă duc la cofetăria de sus și o să ți-o cumpăr dacă voi avea suficient aur duhovnicesc. Dacă nu, adu tu de la tine aurul dragostei tale sau prăjitura. Și mie mi-ar place să vorbesc doar din inimă, vezi și mie îmi plac prăjiturile căci nimic nu e mai dulce ca dragostea, dar dacă acesta este un subiect științific ce să fac trebuie să-l abordez științific, să mai adaug și oleacă de muștar adică apologetica atunci când se aduce niscaiva mâncare alterată.
1Ioan 4:1 Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea" Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici: Fratele Traian Bădărău (Tătăică) Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura. |
Tags |
bioterapie, înșelare demonică |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|