![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Răspunsul tău este cel mai bun și mai clar exemplu cum „în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă” (păr. prooroc Arsenie Boca)
Ce am scris eu și la ce anume contraargumentezi dumneata, nu știu, și îmi vine să mă sinucid! Te scuzi și te dezvinovățește de parcă te-aș fi acuzat de ceva... Dragul meu... cred că tu vrei să ridici la cea mai mare virtute osândirea sinuciderii... deci aia ai judecat... pe tine te-ai vădit de slujire la mAllah și la îngerului său gLumeail... cu conștiință de crocodil de nil... Păi dacă n-ai nădejde în Dumnezeu cum anume o să sinucizi păcatele și năravurile din tine? Nu o să aplici aceiași placă exact așa ca froid că cică trebuie să te împaci cu ele, că sunt niște buruieni frumoase? Iartă-mă dar ți-am spus: Așa trebuie să se sinucidă și creștinul exact ca smochinul! Dacă nu sinucizi dumneata păcatul ispitelor și ademenirilor cu care seduci trecătorii, așezat fiind la răspântie, atunci o să-ți iei plata ta... și o să ajungi gras și frumos exact ca o buruiană ce adăpostește la umbră pe toți scârtitorii nebuniei de pe urmă, afaceriști de vrăbii ce se vând pe un ban... ăia pismașii care scrâșnesc nemulțumiri și bârfe în spatele tău și la umbra ta... cea foarte știgutoare de ce și cum... Deci e vorba de roade de pocăință... vrednice de pocăință... Sau tu zici că e păcat să te sinucizi din dragoste curată de Dumnezeu? Păi jertfele sincucigașe din Vechiul Testament, ale ținerii Cuvântului și promisiunilor, erau mincinoase? Sau luarea crucii sau slujirea lui Dumnezeu ce este? Deci asta înseamnă lucrarea Duhovnicească sau buna murire: lepădarea de sine prin răbdare în ascultare și smerenie... dar fără dragoste curată la nimic nu-ți folosește... oricâtă credință urlătoare ai avea... și oricâți munți ai muta, dacă nu ne iubim aici și acum în dialogul de față, la nimic nu-ți folosește pozele și citatele date din sfinți! decât să te autoândreptățești vădindu-te ca mare fățarnic... absolut pe lângă subiect... deci dragul meu Raul... e vorba să nu judeci nici pe sinucigași! și te rog nu te mai contrazice cu un bătrân de 92 de ani... că nu e frumos ca să-i minți pe bătrînii ce pot să moară în orice clipă... De ce mă judeci tu? Și este scris: „Vai de cel prin care vine ispita!”... ispita nedesăvârșirii... adică a vânzării Duhului, a trădării Duhului, a lepădării Duhului... deci vai de cei ce distrug duhurile. Cu unul se dă lupta, cu duhul satanicesc, dușmanul și potrivnicul lui Dumnezeu și al oamenilor cuminți și frați creștini. Last edited by vsovivi; 13.08.2010 at 12:41:05. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este pacatul? Definitia ortodoxa vs. romano-catolica si protestanta | Eugen7 | Dogmatica | 80 | 08.02.2013 09:24:46 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Ce este pacatul? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 23.11.2010 13:11:18 |
Ce este pacatul? | iosif | Generalitati | 77 | 24.03.2007 03:24:51 |
|