![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Stai asa,topicul se refera la modul general sau la modul individual? Ca e o diferenta! In mod individual e lesne de inteles ca fiecare are un pacat care il domina: mandrie,deznadejde,invidie,desfranare,ura etc.,dar daca ar fi sa vb. despre asta ar trebui schimbat numele topicului in "Care este cel mai mare pacat al vostru" sau ceva de genul. Dar privind ecuatia la modul general e clar ca cel mai mare pacat este sinuciderea,fara doar si poate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai fac si Sf Parinti recomandari, dar nu chiar la toate ca doar nu sunt Dumnezei ci pacatosi ca si noi, predispusi la greseli de gindire de traire de simtire, de manipulare. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu este ceea ce consider eu,ci ceea ce spune Biserica. Am mai spus ca sunt un pacatos,deci nu pot judeca dupa cum gandesc sau cuget eu,ci dupa ce spun sfintii parinti. Faptul ca altii considera altfel,asta nu inseamna ca este si adevar in spusele lor. Si sectarii considera multe,dar cu ce folos?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dupa roade ii veti cunoaste"...deci revenim la roade( pentru ca cei care invata sa fie urmati), unde sunt ele, intr-o tara cu 85% ortodocsi?...in constructia masiva de ziduri garduri si turle aurite?...imi pare rau dar acelea nu sunt roade. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragul meu Raul, mă iartă dacă te-ai simțit jignit, dar m-am folosit de tine nu ca să te acuz pe tine de ceva ci să fac trimitere la fățărnicia noastră, la învârtoșare și fariseism, bun,
apoi, mândria, sinuciderea, da, ce știți voi ce e aia sminteală? Ce știți voi ce e aia erezie... reamintiți aceleași vorbe adresate la ceva și le refolosiți oridecâteori nu vreți să recunoașteți pe Adevărul... spun, poate că nu-i bine... cine sfințea aurul din templu, altarul, sau templul? Spunea Domnul umblând cu Ucenicii prin lanul de grâu și aceștia cu mâinile murdare rupeau spice și mâncau... și le-a zis „Este unul aici mai mare ca Templul și ca Altarul” ... și i-a întrebat dacă știu ei fariseii că preotul în altar calcă rânduiala și porunca, sau dacă știe cu David atunci când a flămânzit a luat din pâinile punerii înainte... nu vreau să zic nimic cu asta, mi-am aminteit fără nici un rost, și spunea că dreptatea și mila trebuia să le faceți iar isma și mărarul să nu le lăsați... ei făceau milostenie din mărar și isma dar dreptatea și mila erau departe de inima lor, și de ce juguri puneau pe alții, canoane adică și vorbe tiranice, ei nici cu degetul nu se atingeau ca să le facă... ei erau cărturari și scriau cărți exact așa ca niște gropi, ca niște capcane în care să cadă fraierul sinucigaș... Păi dacă a zis cineva că este între iadul deznădejdii și al smerenie... asta înseamnă că se lăuda cu ele.., le slăvea în loc să dea slavă lui Dumnezeu, și le slăvea ca să se laude el cu vrednicia lui... cu hula, cu ispita la locul comuniunii dintre Dumnezeu și om... deci iată că asmuțeala despărțirii de Dumnezeu este un păcat mult mai mare decât sinuciderea, iar pofta rea de răutăți, joaca sadică, tirania sau viclenia foarte înțeleaptă și îndărătnică, aste sunt păcate foarte grele care îți aduc încă de aici iadul în tine, și iadul este o desfrânare și o necurăție, o credulitate și o reamintire a minciunii ca s-o crezi și să urăști pe seama ei răzbunându-te pe nevinovați, pe strâini, văduve, orfani, orbi, copii săraci sau alte suflete umile... Sinuciderea spuneam are diferite forme de autodistrugere, și e foarte clar, care e cea mai grava: sinuciderea altora ca să te bucuri tu... Sau voi credeți că Dumnezeu e nedrept și nu știe socoti cu dreptate și milă? El știe ce l-a împins pe sinucigașul îndrăzneț la fapta sa, deci știe cine e de vină... problema este doar în faptul că sărmanul făptuitor nu mai are vreme de pocăință pe pământ... pentru fapta sa, atâta-i tot baiul, că dacă s-ar putea baza pe frați atunci iată ar face o faptă minoră, și-ar distruge un trup spurcat... plin de păcate... dar nu te poți baza, că or să te scoată din iad, ci s-ar putea să nu se mai roage nimeni pentru tine și rămîâi acolo pe fundul mării. Pentru Iscariotul cine să se roage sau pentru regele Solomon? Și e fiul lui David și e în iad, în șeol... deci iată că nimeni nu a reușit să se milostivească pentru ei... Că cică nu e voie, păi ca să te milostivești de ei e voie, dar ca să faci faptele lor aia nu e voie, să cauți să cunoști răul pe care ei l-au cunoscut, să cauți să știi cum e, făcând și trăind păcatul lor, aia nu e voie, nu e voie să dobândești cunoștința și a răului... căci nu o dobândești ci sinucizi pe Domnul din tine, și așa e și cu dreptatea, orice dreptate este o sinucidere a Lui Dumnezeu... sau pentru ce credeți voi că a suferit amarnic Domnul Dumnezeu la potop? Păi piereau toți frații lui Noe, și toată suflarea și tot omul făcut după chipul și asemănarea Lui Dumnezeu... Dar zicea Iisus: „nu vă temeți de cei ce ucid trupul că mai mult nu pot să facă, fie ei sinucigași, ci temeți-vă de cel ce vă poate arunca și sufletul și trupul în gheenă” deci temeți-vă de Dumnezeu ca să nu intrați în ispită ca să știți cum e, să dobândiți voi prin trăire cunoștiința și a răului judecând... smintind sau eretizând... căci dacă nu vă convine ce zice altul nu trebuie să vă autoândreptățiți pe scenă pentru ca mai târziu să vă visați în aplauzele publicului descreierat... căci spune Domnul, nu de la voi vine Împărăția, de jos, ci trebuie să te naști de sus, cine e de jos vorbește ca din gLume căci slujește grijaniei lui gLumeail, iar cine este de sus, nu se teme de nimeni și de nimic fiindcă slujește și se supune numai Domnului... Deci cel mai mare păcat este acela când fiecare devenim după chipul și asemănarea tiranului șarpe seducător și viclean, ispititor și ascuns, suicigând pe aproapele de la starea sa și de la relația sa cu Dumnezeu călcând fără rușine peste Împărăția Cerurilor. Adică slujim poftei rele de a face și trăi răutățile gLumii sau ale dracilor sau al jocurilor și invențiilor noastre atât de în ton cu sfinții părinți sau cu Biserica... Deci nimănui nu ai voie să-i spui sectantule, ereticule, smintitorule, nebunule, trădătorule, răule și nici să te mânii pe fratele tău ca să vezi mânia ta cea mare sau desfrânarea ta cea mare... căci vei ajunge încet încet în osânda gheenei... adică la vremea socotelilor vei fi aruncat peste bord... că haina de nuntă îți era plină de întinări și ospețețe închinându-te patului și muncind la patbandă sau platbandă... de la plăcerile răutății adică a neascultării căci nu ți-a plăcut să asculți tainic ci să te lauzi cu trupurile altora că altfel de ce vrei mereu ca să facă altul ceea ce erai tu și numai tu dator? Ești cumva un închinător de idoli asemenea lui Nabucodonosor? Sau asemena sezarului Ceaușist sau Iliescic-Isărescian? Voi nu înțelegeți că sminteala este moștenirea pământului dar fără să ai bunătate? Căci fiul păcatului la început se va arăta blând... nu că va fi ci se va arăta... deci e un fățarnic ce vrea cu lăcomie să cucerească și să stăpânească tot pământul până la Cer... dar mai mult nu poate... și îl va înghiți pământul căci păcătos și păgân și vameș nu este cel ce greșește ci cel ce persistă în ispispităă, în păcate, de frica grijaniei lui gLumeail, pentru nenea ce se dă sfințișor sau pentru cafiaua lui tanti grijania și berea fratelui mai mare, cu ispisisikaa lor cu tot. De ce mă judeci tu? Last edited by vsovivi; 11.08.2010 at 12:39:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si de ce interpretezi Biblia numai ad-literam? Acolo se referea la cu totul altceva Hristos,in niciun caz la sinucigasi. Am explicat destul de clar si de simplist mai sus,nu am nevoie de texte kilometrice pentru a arata gravitatea sinuciderii. Intreaba-ti duhovnicul mai bine. Da-i lui raspunsurile care ni le dai noua,vezi ce ti se va raspunde. |
|
||||
|
||||
![]()
Pierderea legaturii cu Dumnezeu mi se pare a fi un fapt grav pentru oricine.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ia spune dumneata de ce a zis Domnul Iisus smochinului să nu mai dea rod? Și Smochinul ascultând s-a sinucis prin uscare accelerată? Pe cine reprezintă smochinul și ce nu era după voia Lui Dumnezeu? Și spune dumneata ce înseamnă viața monahală? Spune dumneata ce înseamnă „iată stârvul și acolo se strâng ulii și hienele”... Comportă-te dumneata așa cum te comporți cu mine cu duhovnicul tău și vezi dumneata ce-ți va răspunde... Acela. Te arăți în fel și chip învățat dar credința și priceperea ta e plină de vrăjitoria lui gLumeail... nu ești conștient, dar eu știu că văd la mine cât sunt de plin de ea. Oare am greșit că ți-am explicat în texte kilometrice? Păi dacă nu vrei să crezi nici dacă îți explic mură în gură, mot a mot, cum atunci ai să crezi dacă voi scrie exat la țintă? Cifrat sau cu taină? Și oare nu te va durea dacă săgeata mea va lovi inamicul cu care ești unit? Nu vei urla de durere? Deci să mă ferească Domnul să fac rău fraților mai teribiliști... teribil de îndărătnici și suficienți... tari la ceribice și ceriiad. Ei știu una și bună, ucizi și gata, toți ucigașii e la fel... păi dacă e la fel cum de s-au deosebit cei doi tâlhari de pe cruce între ei? Ce anume a făcut ca unul să ajungă în Rai iar celălalt să ajungă după faptele sale în șeol? Ce anume a ucis fiecare din ei în ultimele clipe? Deci calea spre mântuire este sinuciderea din dragoste curată de Dumnezeu și din Ascultare de maimare, din sfatul cel bun, adică „Buna murire” cum spune părintele prooroc Arsenie Boca... căci dacă ai fi citit așa cum te pretinzi, ai fi priceput că orice monah este un mort ce merge la moarte fiind pregătit în oriceclipă de moarte, nu pentru slava numelui său... și asta e din ascultare... deci vezi dumneata cât de mare e buna sinucidere? Ca îndeletnicire duhovnicească. Noi însă în loc să o folosim, căci asta înseamnă lepădarea de sine, noi osândim pe sinucigași... și facem din cei ce își ucid mădularele lor, trupuri moarte de mortăciuni ale deșertăciunii deșertăciunilor, niște țapi ispășitori... păi cu Dumnezeu chiar nu pricepi că fiecare clipă este un bun prilej pentru o sinucidere? Fie omori pe Domnul din tine și te iei după gLume ca să te supui grijaniei lui gLumeail, fie te omori pe tine și te iei după Domnul și mergi la Golgota și zici „Doamne Părinte, facă-se nu după cum voiesc eu, ci facă-se după cum vrei Dumneata, și fugiv-oi oare de ceasul acesta pentru care am venit în gLume?” și când au venit gărzile fariseilor și ale cezarului și a zis Dumnezeu „Eu sunt... Cel pe care-L căutați” au căzut pe burtă și pe spate cu toții... de ce oare? Căci era fără de păcat, și era pregătit cu seninătate pentru orice durere ce îi era dăruită de la Tatăl pentru a slăvi prin dragoste curată de oameni Numele Tatălui... Deci era pregătit să se sinucidă, lucru pe care-L știa cum va muri de când a fost cu Ilie, Moise, Petru, Iacov, Ioan și cu Tatăl, pe muntele Taborului, și s-a auzit un glas: „De El să ascultați...” Cine era El? Păi era așa ca un veșmînt alb alb ca lumina curată ce strălucește în taină în toată plinătatea Sa... Deci ce ști dumneata despre sinucidere? Tu aplici legea să nu ucizi? Dar e fără discernământ ajungând și dumneata un legalist împuțit ca mahomed cel fățarnic... Eu mă rog să ai mai multă cădere spre Adevăr... că e vorba de legea și proorocii care atârnă de aceasta: „așa cum ai vrea ca altul să se sinucidă pentru tine, așa să te sinucizi tu pentru el, căci ceea ce ai vrea să-ți facă oamenii ție, ce ai vrea să ți se facă atunci când ești necăjit și lipsit de credință și deznădăjduit și trist aia să le faceți voi lor, adică să Iubești din toată vrednicia ta pe Dumnezeu și pe aproapele tău cu toată inima ta” Deci ai căutat vreodat să nu judeci un sinucigaș? Că dacă l-ai judecat să ști că pe tine te-ai osândit... el a scăpat dar tu ai intrat la apă, apa sâmbetei, căci te-ai sinucis bucurându-te de răul fratelui tău... dar de răul tău te-ai bucurat prea puțin credinciosule... Știu că am scris mult, și știu că ai vrea să-ți rescriu eu aici scriptură că nu suporți citate după ureche, și e foarte bine, dar eu nu țiu minte decât așa cum le dau... corecte în Duh și nu numai în literă... Iar dacă nu-s corecte, atunci te rog frumos să nu mă combați ci lasă-mă la starea mea... și nu mă clăti cu îndreptări deșarte... ca nu cumva să te sinucizi răspunzând răului cu rău. De ce mă judeci tu? Last edited by vsovivi; 12.08.2010 at 10:04:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este pacatul? Definitia ortodoxa vs. romano-catolica si protestanta | Eugen7 | Dogmatica | 80 | 08.02.2013 09:24:46 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Ce este pacatul? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 23.11.2010 13:11:18 |
Ce este pacatul? | iosif | Generalitati | 77 | 24.03.2007 03:24:51 |
|