Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
O sancta simplicitas! Să crezi că diavolul este alungat de un simplu obiect din lemn! Acest soi de demoni iese afară doar prin puterea lui Dumnezeu cu post și rugăciune (Matei 17,21) nu prin semne făcute cu un lemn. Altfel diavolul rămâne, impresionează și amăgește încă după 15 ani...
Nu pot să uit cum explica un frate fost călugăr catolic în tinerețe ce este crucea (și arăta cu brațele semnul crucii), și credeți-mă: știa ce vorbește. Acolo unde se întâlnește verticala voiei lui Dumnezeu cu orizontala voinței omului, acolo apare suferința și crucea. Crucea aceasta ne îndeamnă Hristos s-o luăm zilnic.
|
In primul rand am relatat ce am vazut. Nu era o slujba de exorcizare in acel moment. Nu mai rastalmaciti totul, narav pe care l-ati capatat si de care nu va debarasati. In momentul cand autocarul cu 45 de turisti a ajuns acolo, era dupamasa, iar cei doi posedati erau inauntru in biserica, stateau pe scaunele din laterala. Nu era slujba, nu era preotul inauntru, deci nu se pune vorba ca era slujba de alungare a diavolului. Normal ca slujba de exorcizare e facuta de preoti, in general mai multi, cu post si rugaciune dar si cu ajutorul crucii de care, se teme cu adevarat diavolul, asta am vazut-o cu ochii mei. Acu cu impresionatul si amagitul diavolului. de ce nu strigau cei doi posedati, ca ii arde mana ce ii atinge, nu crucea. Sau alte obiecte cu care erau atinsi. lasati-o mai moale cu rastalmacitul Scripturii, in ceea ce priveste crucea, crucea e cruce, a fost si va ramane. Primii crestini imediat dupa Hristos care s-au raspandit, aveau semn de recunoastere crucea , asta o spun scrierile , nu neaparat religioase, cat si cele istorice si descoperirile arheologice, pe care vrem nu vrem exista. ideile voastre despre cruce si alte idei eretice, au aparut cu mult incoace de la Hristos, in ultimii sute de ani. Ar trebui sa puna toata lumea mana pe istorie sa citeasca cum s-au impus primii protestanti cand s-au desprins din catolicism. Prin crime si razboaie. Si in ce an a fost asta, si unde s-a intamplat.
In ce razboi la propriu, cu crime strigatoare la cer, a fost implicata ortodoxia de cand exista ea? \
Ai vazut vreun diavol, la propriu vreodata? tu si el? eu am vazut: si crucea si cuvantul tatal din inceputul rugaciunii Tatal nostru, spus de 3 ori, a fost suficient ca sa il fac sa dispara. de ce de trei ori? de ce nu o data sau de doua ori? si ca sa nu rastalmaciti iara va spun, ca am inceput sa zic Tatal nostru dar nu am avut puterea sa spun decat: ta... prima data, ta... a doua oara si cand am inceput a treia oara : am putut sa zic Tatal nostru care esti in ceruri... Si totul a fost independent de vointa mea.
Diavolul are o putere imensa, dar prin rugaciune si cu ajutorul crucii nu te atinge.