![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma intreb daca exista o marturisire de credinta - sub forma Crezului si in Bisercile Protestante. La intrunirile ecumenice se pare ca anumite Biserici Protestante au acceptat Crezul cu adaosul Filioque. M-ar interesa daca acesta mai exista si daca mai este folosit in cult.
|
|
|||
|
|||
![]()
Penticostalii cred in crezul de la Niceea. In mod particular avem marturisirea de credinta, as putea sa o postez, dar e cam lunga.
Dumnezeu sa va binecuvinteze! |
|
||||
|
||||
![]()
Am gasit niste articole in care se afirma ca simbolul de credinta - Crezul, era rostit in vechime doar la Botez. Stim ca anaforaua liturgica si toate celelalte rugaciuni, pe langa continutul lor liturgic-sacramental, sunt si marturisiri de credinta. Asa ca ma intreb - de ce mai este prezent in Sfanta Liturghie?
|
|
||||
|
||||
![]()
In primele secole in Apus era folosit numai la Botez- ca dovada ca se rostea la persoana I sg., insa in Rasarit el este prezent si la Liturghie- ca dovada ca era rostit la persoana I pl.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În Bisericile catolice de orice rit, Crezul (Credeul) se spune numai la pers I sg.
|
||||
|
||||
![]()
"Simbolul Antiohiano- Constatinopolitan e la persoana intai plural (Pisteuomen...) evidentiind o functionalitate comunitar- liturgica" Ahidiacon Ioan Ica jr. in lucrarea "Canonul Ortodoxiei".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste o marturisire de credinta, detaliata, stiu ca unele culte o au structurata si chiar facuta public (se poate gasi marturisirea de credinta a unor culte, chiar pe unele site-uri). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica Biserica Ortodoxa le incalca? Eu cred ca totate cultele neoprotestante trebuie sa-si revizuiasca hristologia care nu prea este conforma cu Crezul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Simbolul palmei cu ochi | myfav06 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 16 | 17.01.2016 13:54:59 |
Crezul sau Simbolul credintei | ciocanioan | Intrebari utilizatori | 1 | 26.09.2011 12:39:55 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Simbolul de credinta- Anul Crezului. | georgeval | Generalitati | 7 | 06.07.2010 16:42:21 |
|