![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Însă mergi mai departe: SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta. Sursa: DEX '98 Sunt, probabil: "penticostali sectari asa cum exista si ortodocsi sectari." Dar nu o să mă convingi deloc că domnul colaps este sectar așa cum nimeni nu o să mă convingă că tu ești de rea intenție. Și nu e al meu a ști dacă vei merge sau nu în rai, dacă Dumnezeu se va îndura de tine sau de mine sau de amândoi, dar un lucru este cert (din perspectiva mea): te afli pe calea desăvârșirii, dar pe o șosea lăturalnică a unui adevăr parțial. Adevărul întreg, Iisus Hristos, poate fi găsit doar în ortodoxie. "Concluzia este aceeasi cu a primilor useri care ti-au raspuns: orice confesiune crestina are uscaturile si sectarii ei." Depinde doar de cum privești. Nu e bine a da cu piatra nici în unii nici în alții. Și apoi de ce să-i numești sectari pe cei mai înverșunați dintre apărătorii unei credințe? Creștinismul militant e specific mai degrabă oricărui cult creștin, decât celui ortodox. În viața reală (adică, nu asta de pe net), arareori, întâlnesc ortodocși care să-și apere credința cu atâta ardoare ca aici. Din păcate...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Penticostalii si botezul | Templier Knight | Secte si culte | 363 | 24.07.2013 17:36:08 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Preot trecut la sectari? | ancadumitru | Secte si culte | 180 | 27.09.2010 09:37:52 |
|