Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 12:04:39
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul

Nu agreez muzica rap sau dance. Am alte gusturi.
Sunt cantece crestine africane (de exemplu ) cu care, cat as incerca, nu ma pot identifica.

Dar nu pot sa spun ca tot ce este diferit de mine e rau si gresit.
Dar nici nu pot afirma ca cei care canta altfel decat mine sunt pierduti.

Si am un dinte impotriva celor care se cred atotstiutori si cred ca toti cei care sunt diferiti de ei sunt pe nicaieri.

Nu va puteti identifica, normal, pentru ca fiecare lucru isi are locul sau si rostul sau pe acest pamant.
ultima expresie este generala si extrem de fortata. Oare cel care se crede autostiutor crede ca cei care sunt diferiti de ei sunt pe nicaieri? De unde stiti ce crede un autostiutor? ca sa trageti concuzia asta?
credeti ca un autostiutor deci intelept pune semnul egal intre :
cei diferiti = cei pe nicaieri?
Vreti sa vorbim despre cei diferiti? sau sa vorbim despre cei ce sunt pe nicaieri?

Daca puteti identifica un autostiutor si il puteti judeca inseamna ca sunteti mai bun ca el. nu sunteti si dvs un autostiutor inca si mai bun? sau asa va credeti?

Antonie cel mare: Filocalia vol.1:
``1. Oamenii se socotesc rationali, insa pe nedrept ca nu sunt rationali. Unii au invatat cuvintele si cartile vechilor intelepti. Dar rationali sunt numai aceia care au sufletul rational, pot sa deosebeasca ce este binele si ce este raul, se feresc de cele rele si vatamatoare sufletului si toata grija o au spre cele bune si folositoare sufletului. iar acestea le savarsesc cu multa multumire de Dumnezeu. Numai acestia trebuie sa se numeasca oameni rationali.``

Si astea au fost scrise pe la anul 270 dupa Hristos.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Muzica Patrie si Credinta Spiritualitatea ortodoxa 4 12.03.2017 00:12:54
Muzica elena20 Generalitati 20 09.12.2013 21:50:52
Muzica tudor2012 Muzica Bisericeasca 40 12.07.2011 19:51:20
muzica petrubarko Generalitati 3 23.12.2008 02:50:24