Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Și crede-mă, nu impreionezi pe nimeni cu ideile tale, corespunzi unui nivel pe care cei ce ți s-au adresat l-au depășit de mult și toate raționamentele tale sunt ultra-previzibile.
|
nu sunt ateu si nu vreau sa impresionez pe nimeni si, din cate am vazut eu, nu cred ca voi gasi aici raspunsurile pe care le caut. cred in Dumnezeu si am crezut ca cei care sunt ortodocsi de multa vreme mi-ar putea da niste raspunsuri care sa ma multumeasca. nu le-am primit, asta este, nu inseamna ca a fi ortodox este rau sa ca a fi (ca sa folosesc cuvintele voastre) eretic este rau. sunt 1 miliard de chinezi, 1 miliard de indieni plus un alt miliard de musulmani in lumea asta, nu cred ca biserica ortodoxa are singurul raspuns. singura mea nemultumire fata de religia ortodoxa este ca te departeaza in mod vizibil de ratiune. eu am sustinut peste tot ca religia poate coexista cu ratiunea, ca Dumnezeu poate fi simtit si de catre oamenii de stiinta insa ce am vazut aici da dreptate celor care m-au contrazis. nu am primit decat citate din carti vechi sau amenintari cu focul vesnic, piei satana si alte comicarii.
Oricum, mi-ar placea un raspuns pertinent la ultima mea intrebare: de ce Isus sta la dreapta lui Dumnezeu in ceruri? Mai are sens forma lui umana in ceruri? Astept un raspuns (altul decat "citeste sfintii parinti" sau "piei satana")