Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2010, 22:18:01
Andrei_so Andrei_so is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit Cuviosul Paisie Aghioritul - Viata de familie

Sa-mi fie cu iertare dar, vad aici motive de divort care imi provoaca repulsie. Vad cuvantul suferinta foarte des in postari, cuvant care este dus chiar la extrem.
Intr-adevar daca se ajunge la betie, batai etc, mai ales daca e si un copil la mijloc; acestea fiind cazuri extreme, poate fi adus in discutie un divort pe buna dreptate. Aici imi permit sa subscriu la postul de mai sus cu adaugarea ca acei oameni pot fi numiti adevarati mucenici daca fac nevointa si se incapataneaza sa reziste, dar numai si numai cu ajutorul lui Dumnezeu.
Insa mai nou tot aud ca sunt multi oameni foarte buni care chiar merita o familie dar, sotul sau sotia respectivilor se uita dupa altii si se indragostesc si asa se rup familiile pe motiv ca abia atunci si-au gasit defapt sufletul pereche si divorteaza imediat; halal si rusinos motiv. Este grav ca in loc sa dea dovada de maturitate avand rabdare sa le treaca fluturasii si betia iubirii extracojugale ei pun punct imediat pe motiv ca lucrurile s-au racit si alte astfel de motive adolescentine. In lume exista mai multi oameni potriviti pt fiecare dintre noi dar asta nu inseamna ca trebuie sa alergam dupa ei si dupa ce ne casatorim. Aceste sunt suferinte superficiale, gratuite chiar, care pot fi trecute foarte usor atunci cand vom invata sa renuntam la orgoliu , mandrie si mai ales egoism calauziti de Dumnezeu prin spovedanie, Impartasanie si rugaciuni. Nu cumva casatoria ne leaga astfel incat sa fim alturi nu numai in fericire ci si in suferinta? Cand vine vorba de suferinta il uitam pe Dumnezeu si infruntam lucrurile noi singuri fara ajutorul Lui si ne mai intrebam de ce nu ne merge sau se ajunge la certuri; din moment ce Insusi Dumnezeu binecuvanteaza o relatie dintre doi oameni (prin Taina Cununiei) tot El ne ajuta sa trecem si peste probleme.
As fi vrut sa il citez aici pe pr Paisie dar nu cred ca ati ajuns sa citi pana aici; poate ca ar fi fost prea mult sa incerc sa va sugerez sa infruntati lucrurile DUHOVNICESTE(cu dragostea lui Hristos) ci nu lumeste(asa cum sunt multe dintre solutiile si motivele enumerate aici). Parerea mea este ca atunci cand vom inceta sa mai privim problemele si suferintele ca pe niste ghimpi in coaste, si vom incepe sa le vedem ca pe niste binecuvantari date de Dumnezeu spre spalarea pacatelor noastre, vom intelege dragostea lui Dumnezeu(atat de la El catre noi cat si intre noi).
Imi cer scuze ca aduc astfel de solutii dar suntem pe un forum ortodox. Asadar va recomand cu cea mai mare caldura cartea Cuviosului Paisie Aghioritul - "Viata de familie" http://evanghelismos.ro/Via%C5%A3a-d...a-carte-44.htm in care este tratata tema casatoriei incepand cu tineretea sau alegerea persoanei potrivite(pt ca de aici pleaca totul); astfel veti gasi raspuns la orice post de aici.
O alta carte pe aceeasi tema ar mai fi "Cartea nuntii" scrisa de Danion Vasile care dupa parerea mea e un indrumar bunicel pt tineri.

Doamne ajuta!

Last edited by Andrei_so; 11.10.2010 at 22:23:12.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre.... mihnea45 Generalitati 10 22.10.2010 15:27:53
ce parere aveti despre tarot tarot Generalitati 10 11.10.2010 11:32:43
Ce parere aveti despre OZN-uri? alexdu Generalitati 52 04.02.2010 18:46:56
Ce parere aveti despre margarina? emiliabirgau Generalitati 33 03.09.2009 20:16:48
Ce parere aveti despre antropozofi ??????? ARHANGHELUL Generalitati 10 07.01.2007 17:47:54