Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.10.2010, 13:40:39
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Asa e, biata Europa nu a invadat pe nimeni, cruciadele au fost legitime, nu se pun.
Schimbi subiectul. Vorbeam despre ce înseamnă islamul în Europa, nu despre crimele Europei.

Citat:
Vorbesti fara sa stii, in Europa nu mai era urma de filosofi greci in "secolele negre" de dominatie a crestinismului. Lumea decazuse iar singura carte care conta era Biblia, pe care oricum nu stiau s-o citeasca decat preotii iar acestia aveau grija sa pastreze status quo-ul.

In timp ce Europa isi uita radacinile, arabii invadau parti din Bizant si traduceau din greceste pe clasici. Abia apoi, in timpul cruciadelor, europenii au tradus aceste texte in latina.
Secolele negre nu se datorau creștinismului ci invaziilor barbare și prăbușirii imperiului roman, ruralizării. Iar cea mai mare parte a Europei, de pildă Germania, fusese barbară și până atunci, deci nu se poate spune că uitase de cultura antică. Cărțile filozofilor greci și cultura antică a ajuns până la noi tocmai datorită faptului că manuscrisele lor au fost copiate și recopiate în mănăstirile și centrele de cultură creștine. De fapt s-a păstrat doar ce a corespuns unor nevoi ale comunităților bisericești și cea mai mare parte s-a pierdut fiindcă acei călugări nu au considerat necesar să le transcrie.

E drept că au copiat și arabii și că ei au fost mai preocupați de studiul acestui tezaur antic pentru o perioadă, dar (cu unele excepții nesemnificative) nu au existat traduceri din arabă în limbile europene, așa că e o prostie să spui că arabii au contribuit la cultura europeană semnificativ.

Citat:
Sa inteleg ca in mintea ta exista popoare pure? Hilar.
Există unele popoare foarte pure genetic (de pildă bascii nu s-au amestecat aproape deloc cu alte popoare, din paleolitic până azi) dar dincolo de astfel de excepții celelalte sunt un amestec. Dar ceea ce definește un popor nu este atât sângele, moștenirea genetică ci spiritul, conștiința de grup.

Deci hilar e că îți imaginezi că eu cred așa ceva și îți zic și ție: e cazul să scoți capul din cutie și să conștientizezi prejudecățile pe care le ai despre oamenii credincioși.

Citat:
Stai linistit, daca o tara majoritar crestina impune Biblia in locul Constitutiei, n-o sa fim cu nimic diferiti de Iran. Am fi un popor al urii.

Si ironic e ca japonezii nu sunt crestini decat intr-o proportie de 1%, in timp ce nemtii nu se prea duc la biserica - tipic popoarelor nordice / germanice.
Eu stau liniștit dar tu bați câmpii la greu. Cine a vorbit de Biblie în locul Constituției? Și când o să pricepi că eu (sau alți credincioși) nu judec lucrurile prin prisma fundamentalistă creștin/necreștin ci că apreciez ce e bun în orice cultură, chiar și, teoretic, la atei?

Devine obositor să trebuiască să vă tot atrag atenția la aceste prejudecăți de care voi, ateii de pe forum, suferiți. Maturizați-vă.

Citat:
Folosind "curan" in loc de "Coran" iti demonstrezi limitele, imaturitatea si ura fata de semeni. Esti la fel ca fundamentalistii aia islamici, nu poti sa ai un discurs civilizat cu celelalte religii, daramite sa-ti vezi paiul din ochi.
Este pronunția în limba arabă (qur`ān). În limba română a fost cosmetizat pentru a suna diferit de cuvântul românesc pentru dos. Plus că această carte, dincolo de vorbăria absurdă și lipsită de orice valoare literară, conține multe îndemnuri la violență, la persecutarea nemusulmanilor, abuzarea femeilor, exploatarea sclavilor (îndemnuri care de altfel au modelat personalitatea agresivă a musulmanilor) așa că a arăta respect față de această carte e imoral.

Citat:
La elvetieni este vorba despre exact aceeasi problema ca la francezi. Cand am auzit ca se interzice constructia unor cladiri am ramas tampit. Nu e normal, nu e posibil, atata timp cat au pretentii de tara civilizata, toleranta, libera. Una era daca nu stiu ce oras, sa zicem Berna, nu permitea constructia unui minaret in centru, ca s-ar fi vazut urat. Alta e cand parlamentul interzice constructia de minarete in toata tara.
Judeci superficial, nu privești în perspectivă. Ți-ar place să trăiești într-o țară musulmană? Dacă nu, atunci înțelege că, măcar unele pături sociale din UE, nu doresc să fie transformată Europa într-un teritoriu islamic.

Citat:
Hai, spune serios, dac-ar fi alegeri prezidentiale saptamana viitoare, dintre Basescu si Ciobotea pe cine-ai alege?
Cum pretinzi să ți se răspundă serios când vii cu astfel de întrebări neserioase?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Interzicerea gradinaritului! Miha-anca Generalitati 28 24.08.2011 11:35:33
Nevoia de estetic în spațiul public Traditie1 Generalitati 16 08.02.2011 22:47:38
Comunitatea ortodoxa Nisa,Franta carmencita15 Reguli generale de utilizare a forumului 4 30.05.2010 21:10:55
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01