Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2010, 10:29:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul

Intrebarea de capatai care se pune, e : de unde vine raul,de fapt ?
1). raul vine de la diavol ?
2).raul vine de la dumnezeu ?

Si o a treia intrebare; care e sensul sau rostul raului in creatie ? sau in univers ?
Este gresit sa intelegem raul ca o realitate abstracta, pentru ca raul in sine este un non-sens, nu exista de fapt. Problema noastra este cel rau, care s-a amestecat in treburile noastre. Deci ratiunea ingerilor cazuti se impotriveste voii bune divine, avand astfel consecintele nedorite vizibile si in lumea noastra. Demonii sunt sursa faptelor rele si a gandurilor rele care ne sunt induse.

Cand Dumnezeu a propus solutia de rezolvare a aceste probleme prin jertfa, moartea si invierea Lui si a noastra, a avut in vedere si LIBERTATEA noastra, dar si a DEMONILOR printre altele, altfel poate ca rezolvarea ar fi fost mai putin tragica.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce se face botezul prin afundare in apa?O incercare de argumentare biologica mihailt Generalitati 2 02.07.2010 12:24:21
Credinta imi este pusa la incercare izotaurel Din Vechiul Testament 132 02.06.2010 15:16:44
De ce alege omul raul? Mikhael Generalitati 16 12.01.2008 21:56:45