Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2010, 17:26:54
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, Simona, stiu ca nu o spui cu rautate insa nu o spui nici cu tristete SINCERA. Acel sentiment de parere de rau vine tot din mindria pe care o prezinti in trei paragrafe, ca ai fi tu detinatoarea adevarului si restul lumii, adica miliarde de oameni sunt prosti, naivi si ignoranti. Mai sa fie!
Da, esti deja mandru cand te lauzi ca ai sentimente bune fata de ceilalti, in loc sa ti acele lucruri in inima ta. Am luat nota!
Nu eu sunt detinatoarea adevarului ci Sfintii Parinti ai Ortodoxiei, eu doar am redat un citat dintr-o lucrare extraordinara care sintetizeaza invataturile lor.
In ce priveste miliardele de oameni nu-i consider prosti! Si nu doar eu, ci toti ortodocsi adevarati. Pentru fiecare dintre ei s-a rastignit HRISTOS Dumnezeul nostru, ca atare, prin extindere... nici nu-mi pot duce gandul mai departe!
Esti ortodox pentru numele lui Dumnezeu intelegi ce vreau sa zic!!!

Citat:
Bun, sa zicem ca este asa. Unde-s roadele si faptele in Romania? ca sa sustii asa ceva, altfel este o enormitate, un delir verbal, un tic capatat din generatie in generatie, fara substanta.
Care roade? Cele duhovnicesti sau cele materiale? Nu te intreb la misto, vreau doar sa inteleg exact intrebarea.
Din generatie in generatie? Pai daca ai sti ce departe au fost parinti si stramosii mei si inclusiv eu pana la un moment dat te-ai cutremura! Deci afirmatia ta pica.
In schimb daca te referi la cele duhovnicesti...este adevarat ca trebuie sa fi ortodox traitor ca sa afirmi ca ele din contra nu sunt fara substanta! Ei si ca sa fi asta doar tu o poti face si nimeni altcineva in locul tau!!!

Citat:
Cumva vezi tu cu raze gama ca ortodocsii romani mor altfel decit japonezii, ai vre-o confirmare ca masonii se duc in iad pentru ca "nu s-au intors acasa"?
Despre masoni nu am afirmat deloc ca se vor duce in iad. Chiar daca polemizam ai putea fi un pic mai fairplay! Eu pot sa tot propovaduiesc ce zic Sfintii Parinti dar sa nu fac bine semenului meu si sa pic din cauza mandriei mele duhovnicesti, asa cum bine ai subliniat, pe cand un mason care face bine semenului sau si este smerit si bun si isi iubeste aproapele ca pe sine insusi si-L iubeste pe Dumnezeu creatorul tuturor celor vazute si nevazute din toate inima si cu tot sufletul lui v-a lua cununa. NU EU DECID ASTA!!!
Cu o moarte toti suntem datori si ortodocsii romani si japonezii, dar daca noi ortodocsii dorim din toata inima - iertare din nou pentru mandria mea - ca toti sa stea de-a dreapta lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu dupa judecata tuturora -ce iti casuneaza tie?

Citat:
Simbolistica diferita? dar cine suntem noi sa judecam simbolistica altora.
Cumva ai tu o simbolistica lasata DIRECT DE HRISTOS sau este imaginata si inchipuita dupa moartea sa la vre-o~ 400 de ani. Are cumva vre-o aura speciala, face minuni mai multe decit fac simbolurile lor, avem noi vre-o mina care ne este intinsa din cer si ne apara de incendii, moarte, inundatii, boli, si ne ajuta sa mergem pe apa sau sa construim ceva batind din palme? :))) este penibil!
Cum am mai spus, nu noi ci Biserica lui Hristos!
Daca exista sinoade care au hotarat anumite lucruri atunci asa este si trebuie sa sti ca a tine de cuvantul ei se numeste a fi sub ascultare.
Da avem, dar nimeni nu contesta ca trebuie sa muncesti si sa te zbati pentru aproapele tau. Toata stima pentru cei care o fac - sunt talantii lor si pentru buna lor chivernisire toata lauda.

Citat:
Ca urmare Simona SINGURUL FEL in care poti "sa o spui" este cu RESPECT fata de celelalte religii care sunt mai mult sau mai putin la fel CONCEPUTE ca si a noastra ortodoxa, iar simbolurile la fel de imaginate, create, inchipuite, fiecare in felul sau si corespunzator inclinatiilor, A PREDILECTIILOR, a talentelor, expunerii la diverse culturi si idei.
Ca urmare Andrei SINGURUL FEL in care pot ,,sa o spun'' este cu DRADGOSTE CRESTINEASCA INTRU IISUS HRISTOS fata de ei ca sunt asteptati in continuare acasa. Nimeni nu-i opreste ca sa citeasca si sa se documenteze despre Ortodoxie.

Singur Iisus Hristos este CALEA, ADEVARUL SI VIATA!
Este adevarul pe care daca il urmezi ai viata!
Ca atare daca respecti asta intru totul, ferice de tine!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Masoneria in BOR? Rotary Club alta fata a masoneriei-repostat antiecumenism Generalitati 249 29.11.2013 21:36:34
Noul site al parohiei ortodoxe românești din Albacete cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 28.11.2012 19:45:21
Vreascurile limbii romane Florin-Ionut Postul 38 01.04.2011 22:37:45
21 de ani de la inceputul Revolutiei Romane la Timisoara cristiboss56 Generalitati 21 23.12.2010 16:58:20
Reformarea Bisericii Ortodoxe Romane Atena Biserica Ortodoxa Romana 10 22.11.2008 19:14:48