Citat:
În prealabil postat de macsim
Doctore ... eu nu traiesc viata altcuiva, ci doar si in exclusivitate viata mea ... Intr-un mod absolut egoist ma intereseaza relatia mea personala cu Dumnezeu, si nu a altora, fie ei si Sfinti ... Si desigur, imi este suficienta scriptura ... Se afla acolo tot ceea ce un om are nevoie pentru a se cunoaste pe sine si pe Dumnezeu ...
Dupa parerea mea, absolut orice alta scriere este doar o descriere a trairii pe care altcineva a avut-o cu Dumnezeu ... a unor concluzii, a unor intamplari care apartin aceluia care le-a trait. Le pot citi si pot afla cum au experimentat altii apropierea de Dumnezeu, dar ele sunt absolut subiective, exact asa cum sunt si postarile mele pe forum. Nu pot scrie decat ceea ce am trait si am inteles, iar aceste lucruri pot fi greu de acceptat de altcineva sau greu de inteles. In schimb, Cuvantul lui Dumnezeu imi vorbeste mie, este "informatia luata direct de la sursa".
De aceea, mie imi este suficienta Scriptura ...
|
Problema este că în mod evident deși Scriptura este una singură, relația ta personală cu Scriptura este una subiectivă și implicit limitată. Prin urmare înțelegerea ta subiectivă, limitată și solitară a scripturii nu poate constitui un etalon al adevăratei relații pe care un credincios ar trebui să o aibă cu Sfânta Scriptură. Etalonul este Sfânta Tradiție și Duhul Sfânt în viața Bisericii lui Hristos.