Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Te cam faci ca ploua.... dar este dreptul tau!
Oare nu sunt exacte?
Nu stiu cit de familiar esti tu cu religia iudaica si cit de in profunzime este cuvintul Domnului studiat la ei, dar nu cred ca stii ce vorbesti.
Evreii au extras cu precizie tot ce se poate extrage in legatura cu venirea Mesiei pe pamint si nu se imbuca de nici un fel cu relatarile evanghelice cu care au fost luati prin surprindere de noua religia , crestinismul! si cu faptul ca dintr-o venire s-au facut brusc DOUA. Oare cum ai vrea sa reactioneze cineva care a studiat de secole VT-ul? sa zica oare, da, m-ai convins, sau sa te trimita la plimbare? :))
Deci sa avem si pentru ei respect si sa nu-i numim orbi si surzi ca nu sunt SUB NICI O FORMA. Daca sunt ceva, atunci sunt DOXA, TOBA de studiu Biblic VT si de Tora. Noi, suntem mici PARERISTI in legatura cu VT-ul comparativ cu cel mai slab pregatit evreu in domeniul religiei.
Daca te intereseaza, ei incep sa fie initiati in ale torei si cele comunicate de Dumnezeu de cind sug la sinul mamei, dupa care in gradinita scoala liceu samd, lucru care noi suntem la distanta de mii de km.
Inainte sa vorbim ar fi bine sa ne informam TEMEINIC!
|
Am inceput prin a recunoaste ca nu stiu la care profetii despre Mesia te referi. Si am intrebat daca te referi la cele cuprinse si in Biblia Crestina,sau la altele,acceptate doar de evrei. Chiar ma intereseaza subiectul asta,dar hai sa plecam intai de la fapte,sa vedem depsre ce vorbim.Toate consideratiile mele erau doar despree prorociile asupra lui Mesia,din Biblia crestina. Spune-mi daca tu te referi la acestea sau la altele