Psaltira in versuri : Psalmul 42
Judeca-ma , Doamne Sfinte ; fii dreptatii mele paza , / Contra neamului ce-n Tine n-a vrut si nu vrea sa creaza ! / Ca sa nu ma calce-n viata cel viclean si cel nedrept , / De , la Tine , Milostive , izbavirea mi-o astept! / Ca taria mea , doar Tu esti ! Pentru ce ma lasi, / Frant sa umblu sub urgia neprietenului meu ? / Ci trimite-mi iar lumina si adevaru-Ti , pe pamant , / Sa ma duca-n al Tau munte si-n lacasul Tau preasfant ! / La jertfelnicul Tau , Doamne , ca s-ajung , deschide-mi cale , / Sa sorb toata bucuria din lumina fetii Tale ! / Doamne , bucurie sfanta - sa Te pot vedea , mi-ajuta , - / Laude pe vesnicie sa-Ti aduc din alauta ! / Suflete , de ce te narui in mahnirea ta adanca ? / Pune-ti iar nadejdea-n Domnul , ca doar El e , tie , stanca ! / Nu te tulbura , ci slava sa-I aducem Lui mereu , / El fiind Mantuitoru-mi si de-a pururi Dumnezeu ! . *** ( Un psalm pentru intarirea noastra , in fata celor rauvoitori , ateilor si hulitorilor , ce au navalit in ultima perioada pe acest Forum )