![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie imi pare ca in Tara Romaneasca se vede destul de clar ca erau proprietati in comun la taranii crestini ortodocsi de aci,asta nu e comunism crestin ortodox?
Foarte probabil daca se cauta se gasesc si acte de danie ale unor domni pamanteni catre diverse sate. Daca exista document cu satul care platea domnului Tarii Romanesti dari,ca nu e scris nominal,pe fiecare locuitor,ci pe tot satul,nu e clar ca aceia in respectivul sat erau o comunitate? Era fiecare cu casa lui,da pajistea,padurea erau ale satului. Ia vedeti ce inseamna razes,de erau sate de razesi in Moldova: http://dexonline.ro/definitie/r%C4%83ze%C8%99i "(În evul mediu, în Moldova) Țăran liber, organizat în obști, care stăpânea în comun pământul satului de care aparținea, dar lucra independent (împreună cu familia) lotul agricol repartizat; moșnean; p. gener. țăran liber, posesor de pământ. " Iata ca in Tara Romaneasca,in Moldova exista un comunism crestin ortodox,(si asta e atestat istoric) ca randuiala fireasca de a fi desfasurata activitatea sociala intre crestini ortodocsi. Pe unii i-au inselat dracii si nu vad ca acest individualism exagerat,adica sa aibe nu stiu care nu stiu cate sute de hectare,sau mii sau zeci de mii,sa aibe nu stiu cati bani duce de fapt la autodistrugerea societatii iar nu la sustinerea ei.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noua teorie despre univers ! | iuliu46 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 19.06.2012 15:58:20 |
Despre univers... | Prior of ORI | Generalitati | 229 | 17.06.2011 12:50:10 |
A aparut iPad-ul. | laurschepsis | Stiri, actualitati, anunturi | 21 | 13.02.2010 22:03:05 |
Univers ORTODOX | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 21.01.2010 20:17:46 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|