Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata?
Da 15 35,71%
Nu 22 52,38%
Nu stiu 5 11,90%
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 01:13:07
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
deci noi am schimbat legea veche, nu Hristos?

Deci pentru noi a fost schimbata legea si pentru evreii nu?adica Dumnezeu are standard dublu?Pentru unii a schimbat-o, pentru altii nu?Unii au nevoie de Hristos altii nu?Sau vrei sa spui ca de fapt noi am schimbat legea si ca legea veche inca ramane in picioare?
A fost o exprimare cam grabita din partea mea, cand am scris : "Cei care au schimbat legea veche in cea noua sunt crestinii"; nu ei au schimbat o lege cu alta, ci Hristos le-a dat o alta lege.

Si nu stiu de ce nu reuseste Danut7 sa inteleaga lucruri simple si pune intrebari ca gnosticii de altadata...

Legea a fost schimbata pur si simplu, numai ca, repet, nu a fost impusa cu forta !!
Cei care au urmat legea cea noua , a lui Hristos, sunt crestni. Ceilati, care au refuzat legea cea noua, au ramas cu cea veche si sunt mozaici.
Iar altora, cam doua treimi din poplatia planetei, nu le pasa de aceste legi fiindca nu au habar de ele, desi legea cea noua este si pentru ei.
Dar, repet, Dumnezeu nu e ca un dictator sef de stat care impune legi cu forta.

Vrei sa fii al lui Hristos ? Ai legea cea noua, care o completeaza si o imbunatateste pe cea veche, deci fara sa o aboleasca in totalitate.
Vrei sa fii al lui Moise ? Ai doar legea cea veche.
Nu vrei nici pe Hristos, nici pe Moise ? Ai alte cai... dar care nu te duc la Dumnezeu...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iudeii si legea veche lore86 Iudaismul 5 19.05.2016 17:33:43
Icoana foarte veche. heyladies Pictura si Sculptura Bisericeasca 5 16.10.2010 22:35:02
icoana veche catalinabalhui Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 15.06.2009 08:57:02
O rugaciune foarte veche ARHANGHELUL Rugaciuni 17 07.01.2007 17:28:33
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58