![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Vreau sa aduc in discutie o idee gresita care bantuie ortodoxia, anume ca durerea fizica este rascumparatoare si pedepsitoare, satisfacand cumva dreptatea Lui Dumnezeu. Corect ar fi sa credem ca:
1. Nu suferinta fizica extrema a Lui Hristos pe Cruce ne-a adus iertarea si impacarea cu Dumnezeu, ci dragostea Lui infinita revarsata catre noi prin smerenia de care Dumnezeu-Fiul a dat dovada. Crucea a facut posibila moartea Celui fara de pacat, Care mai apoi a inviat invitandu-ne si pe noi sa ne trezim din moarte la viata. 2. Nu durerea fizica ne va chinui in Iad. Iadul va fi un spatiu de chin si remuscari, o limitare de la sine voita, inceputa in timpul vietii, a posibilitatii de a raspunde la iubirea divina care se va revarsa in continuare asupra noastra. Mai intai numai cu sufletul, dupa Judecata si cu trupul invierii.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Durerea sufletului meu in pragul apoplexiei! | morgoth78 | Intrebari utilizatori | 21 | 05.01.2012 02:57:29 |
Durerea ignorantei . | bogman margareta | Nunta | 3 | 17.11.2011 23:35:05 |
Durerea unei mame, | lilisor | Generalitati | 83 | 28.08.2011 18:21:48 |
De ce interzice Biserica iubirea fizica poligama? | loveeverywhere75 | Generalitati | 17 | 26.10.2010 17:18:21 |
Este durerea sufleteasca un pacat | sophia | Generalitati | 28 | 02.10.2009 00:25:02 |
|