Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2011, 19:24:45
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Am ras cu lacrimi la aceasta postare.

Biserica exista de 300 de ani in momentul in care Constantin cel Mare a mutat capitala imperiului roman in partea estica a acestuia, adica la Constantinopol.

Iar aceasta Biserica s-a nascut in Rasarit si de acolo a iradiat crestinismul in toata lumea. Pana sa ajunga apostolii la Roma, ei au mers mai intai in Palestina, in Asia Mica, in Grecia si Tracia, in insulele din marea Egee.

Pe vremea aceea, Biserica era una si atat: ortodoxa prin credinta si prin practica ei, catolica prin unicitatea si universalitatea acestei credinte.

Daca nu exista Constantinopolul, rasaritul crestin tot ortodox ramanea. Crestinismul nu a rezidat intr-un centru de putere si de influenta, ci intr-o suma de comunitati locale care aveau acelasi crez si aceleasi practici. Pe vremea cand se intemeia Constantinopolul, in Rasarit erau centre si scoli teologice puternice in Egipt, in Siria, in Palestina. Crestinismul nu tinea de un centru unic de decizie , de control si de comanda.
Diferentele doctrinare intre crestinismul apusean si cel rasaritean au aparut mai tarziu, cum tot mai tarziu au aparut pretentiile unor episcopi ai Romei de a fi comandanti unici ai Bisericii.
Multumesc pentru informare. Eu doar imi dadeam cu parerea. Totusi, cred ca Constantinopolul a avut un rol important in ortodoxie. Ma gandesc ca fara Constantinopol alta ar fi fost soarta imperiuli bizantin si a ortodoxiei (poate astazi am fi mai putini ortodocsi).

Daca gresesc astept sa postati raspunsuri la ce am scris.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Raspunsuri duhovnicesti + cristiboss56 Despre Biserica Ortodoxa in general 2399 08.01.2020 10:49:42
Daca pot primi niste raspunsuri andrei23 Generalitati 28 19.06.2011 18:13:32