În prealabil postat de vsovivi
Continuare:
- Dan Voiculescu. Pentru ca familia sa nu facea parte din nomenclatura comunista, intra în Securitate si ocupa functii de conducere în firma de comert exterior Crescent, ce apartinea serviciului secret. Era cunoscut sub numele de cod „Felix“ si „Mirce“. În 1991, semneaza în calitate de reprezentant al Crescent Commercial Maritime LTD- Cyprus, un contract de asociere cu Universalcoop, în care contributia sa la capitalul social era de 261.250 de dolari.
- Radu Vasile - fost prim-ministru în guvernul CDR (1998-1999), fost senator, s-a aflat în grupul de influenta al Zoei Petre. A fost deconspirat ca informator chiar de catre fostul presedinte Emil Constantinescu. Acesta a spus, evident, dupa ce si-a terminat mandatul de la Cotroceni, ca a vazut angajamentul de informator al lui Radu Vasile si ca acesta fusese racolat din cauza unor „bube“ de la dosar.
- Sorin Oprescu, senator si ulterior Primar General, este fiul lui Nicolae Oprescu, fost colonel în Directia a V-a, ulterior avansat general, iar mama sa, fost ofiter DIE. Fratele lui Sorin Oprescu, Marius, a fost medic sef al DIE, ulterior SIE.
- László Tőkés este cel care a „salvat“ România de Ceausescu. Înainte de 1989 a fost racolat de serviciile de informatii ungare care au creat si promovat brandul Tokes.
- Attila Verestoy. Înainte de 1989, Attila Verestoy a lucrat în Institutul de cercetari chimice condus de Elena Ceausescu.
- Bela Marko. Înainte de 1989, Bela Marko a fost unul dintre redactorii de baza ai revistei „Igaz Szo“, revista a filialei scriitorilor comunisti maghiari din România, care aparea la Tg. Mures. A luat un premiu al Uniunii Scriitorilor în 1980.
- Adrian Paunescu, un apropiat al regimului Ceausescu.
- Adrian Cioroianu. În timpul studentiei s-a aflat printre apropiatii grupului de studenti agreat de catre decanul Facultatii, prof. dr. Zoe Petre, în procesul de luare a deciziilor legate de managementul predarii istoriei. Dupa terminarea facultatii a ramas în cadrul acesteia ca asistent al profesorului Lucian Boia, cunoscut pentru opera de demistificare a istoriei românilor, si a fost sustinut pentru a merge la un masterat în istorie, si apoi un doctorat, în Canada (1997).
- Corneliu Vadim Tudor: Liderul PRM a lucrat înainte de revolutie ca ziarist în presa comunista, la publicatiile „România Libera-Magazin“ si apoi, din 1975, ca redactor la Agerpress, dar si la revista „Saptamâna“. Imediat dupa terminarea facultatii, Vadim Tudor a urmat - în 1975 - cursurile Scolii de Ofiteri de Rezerva din Bucuresti. Apropiat al lui Valentin Ceausescu, Vadim Tudor nu a ratat nicio deplasare a echipei Steaua peste hotare, beneficiind de avantajele protipendadei comuniste.
- George Copos. Prosper om de afaceri, fost vicepremier în actualul Guvern, din partea Partidului Conservator, fost utecist de vaza, prieten la catarama cu Nicu Ceausescu, mare usecerist (Uniunea Studentilor Comunisti din România), implicat în organizarea Universiadei la Bucuresti.
- Rodica Stanoiu. Fost ministru al Justitiei, demisioneaza din partid dupa ce presa a relatat pe larg despre relatia sa cu fosta Securitate, unde a semnat note informative sub pseudonimele „Sanda“ si „Paula“.
-Tudor Marcu, fratele lui Corneliu Vadim Tudor, a fost, înainte de Revolutie, ofiter în cadrul Armatei, lucrând la contrainformatii militare. Ulterior, a ajuns deputat în Parlamentul României, iar Ion Iliescu l-a facut general. A fost implicat în scandalul „Tigareta 1“, primul mare caz de contrabanda cu tigari, caz care a ajuns în justitiei dar dosarul a fost solutionat cu neînceperea urmaririi penale.
- Ioan Talpes a fost ofiter activ în MApN, pâna în 1989, având calitatea de cercetator stiintific la Centrul de Studii si Cercetari de Istorie si Teorie Militara-Bucuresti.
- Mihai Razvan Ungureanu a devenit membru supleant al CC al UTC în 1987, dupa terminarea liceului.
- Zoe Petre este fiica academicianului dr. Emil Condurachi, cunoscut ca apropiat al conducerii de partid si de stat a RSR si al organelor de Securitate. Doamna Petre-Condurachi a fost secretara de partid în cadrul Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti, înainte de 1989.
- Trita Fanita este cunoscut ca unul dintre cei mai importanti „oameni de afaceri“ din perioada României socialiste. Relatiile sale foarte apropiate cu familia Ceausescu i-au permis sa participe din plin la operatiunile de aport valutar, în calitate de director la Agroexport, ceea ce i-a atras si o arestare din partea Securitatii.
- George Cristian Maior, director al SRI, este fiul fostului ministru al învatamântului, Liviu Maior, si ginerele lui Augustin Buzura, fost director al Fundatiei Culturale Române. George Maior este nasul de cununie al baiatului lui Ioan Talpes.
- Monica Macovei procuror de supraveghere a urmaririi penale, la tribunalele din Bucuresti. A fost acuzata ca ancheta abuziv.
- Bogdan Olteanu, este nepotul cunoscutei activiste comuniste Ghizela Wass. Având sapte clase elementare, dar si „Stefan Gheorghiu“, aceasta a intrat în partid în 1933, ocupându-se de relatiile externe ale PCR si urcând toate treptele ierarhice.
- Virgil Magureanu ( născut Imre Asztalos) fost rezident al Securitatii, a condus Serviciul Român de Informatii timp de sapte ani. La 29 decembrie 1995, Virgil Magureanu si-a publicat propriul dosar de informator al Securitatii, deschizând voit sau nu „cutia Pandorei“.
- Varujan Vosganian a fost si el comunist si, daca e sa-l credem pe Liviu Turcu, colaborator al fostei Securitati. Din acest motiv, Varujan Vosganian a fost obligat sa-si retraga candidatura pentru postul de comisar european.
- Serban Mihailescu a fost un înalt functionar al Guvernului comunist condus de Constantin Dascalescu.
- Mircea Dan Geoana este fiul fostului sef al Comandamentului Apararii Civile din România, generalul Ioan Geoana.
- Calin Popescu Tariceanu este fiul vitreg al lui Dan Amedeo Lazarescu, informator al Securitatii, care i-a turnat contra cost, pe fruntasii liberali.
Și i-au găsit și lui Băsescu și Boc reminiscențe comuniste, deși sunt singurii care au condamnat comunismul și parvenitismul privilegiaților chiar în parlamentul României:
- Traian Basescu a recunoscut singur ca a fost membru PCR. Presedintele de astazi al României spunea, alaturi de Nastase, în 2004: „E pacat ca dupa 15 ani de la evenimentele din decembrie ‘89, electoratul român sa nu aiba si alti candidati decât doi fosti membri de partid“ (n.n. - membri PCR). A fost un favorit al puterii comuniste din România.
- Emil Boc a fost UTC-ist de frunte. A publicat ode în perioada când era student la Filosofie, anul IV, în care preamarea regimul comunist.
de parcă mai contează pentru cineva în vacarmul sindical și demagocic și populist până la extrem al opoziției unite și reântoarse la partidul stat din care au plecat?!!! Nu mai conteaz, bine că jean boxează.
Așa îl iubea pe Băsescu partidul de l-au pus comandant pe vasul Biruința Comunismului, după ce alte patru vapoare similare s-au rupt în două și au poposit pe fundul mării. El s-a dus la moarte sigură, dar iată că Dumnezeu nu a lăsat să moară pentru ca mai târziu să fie cel care a condamnat pe față în parlament comunismul. Nimeni în lume n-a făcut-o pe probe... decât așa din populism și vrăjela capitaliștilor speriați de gulag.
|