Citat:
În prealabil postat de Marius22
"Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu". Noi de ce am dori altfel decat El? Trimitand la moarte pe cineva consider ca-l lipsim de aceasta posibilitate a pocaintei si a redobandirii vietii. Sa lasam astfel de judecati pe seama lui Dumnezeu.
|
În citatul "Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu" este vorba de moartea sufletului, nu de moartea trupului. Nu are legătură cu subiectul.
Citat:
Atat timp cat exista pedeapsa cu moartea nu reusim sa depasim legea talionului. Aceasta pedeapsa este impotriva esentei Evangheliei, iubirea de vrasmasi.
|
Dar de ce ar fi numai pedeapsa cu moartea împotriva esenței Evangheliei care e iubirea de vrăjmași și nu ar fi pedeapsa în general ? Pentru ce un hoț de buzunare să fie pedepsit cu doi ani de pușcărie ? De ce vecinul care nu mă lasă să ies din beciul lui unde mă ține închis 20 de zile, să facă 5 ani de pușcărie pentru lipsire de libertate ? Nu este aceasta culmea legii talionului ?
Citat:
De aceea, nici nu au combatut-o in mod expres Sfintii Parinti, pentru ca este un fapt evident.
|
Nu, nici Cristos, nici Sfinții Părinți nu au combătut-o, nu pt că ar fi un fapt evident, din moment ce era prea folosită în epocile lor, ci fiindcă nu au definit-o ca omor în sensul poruncii a cincea.