![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avantaj a fost si faptul ca am avut sprijin de la oameni cu experiente similare, cei din grupurile de Alcoolici Anonimi, care erau deja abstinenti cand am intrat eu in grup si care m-au primit cu multa dragoste si pricepere. Toata terapia (in aceste grupuri de sprijin) e exata pe faptul ca numai Dumnezeu ne ia patima, vointa noastra e neputincioasa fiind corupta, distrusa, zdrentuita in zona patimii respective. Deci, pe baza experientei mele cu alcoolul (sunt abstinent de 2 ani si 3 luni, fara probleme cu alcoolul sau cu sanatatea deocamdata, Slava lui Dumnezeu!), eu vad asa: 1) doar Dumnezeu ia patima, nu are rost sa negam asta si sa ne opintim noi cu sarmana noastra putere de furnici... Prima conditie e sa recunosti neputinta totala, sa accepti ca esti infrint de adversarul tau - alcool, tutun, ce o fi. Apoi, logic, daca tu recunosti cu smerenie ca esti nul in fata patimii tale (daca inca nu crezi, incearca sa o controlezi si te vei convinge), nu poti decat sa ceri ajutor din afara, mai exact de la Puterea lui Dumnezeu, Doctorul tuturor bolilor. 2) nu lucram singuri, ci in comunitate: grupul de suport (eventual si un medic sau psiholog, dar mai tare e grupul, prin impartasirea experientelor de succes si a energiei emotionale pozitive). Exista grupuri de suport in Bucuresti si in tara, pe langa spitalele de boli pulmonare. Asadar, 2 comuniuni absolut vitale: cu Domnul si cu oamenii Lui: grupul de suport. Niciodata singuri! (nu luptam singuri cu diavolul si cu oamenii lui) Dumnezeu sa ne acopere cu harul Sau! Dumnezeu sa ne franga mandria! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fumatul si Impartasania | Don_Juan | Impartasania (Taina Euharistiei) | 194 | 29.04.2012 14:58:35 |
Fumatul din narghilea e pacat? | Stefan500 | Generalitati | 36 | 28.08.2011 15:01:30 |
fumatul | marius.b. | Generalitati | 29 | 17.08.2011 20:08:11 |
Fumatul | CojocariPavel | Intrebari utilizatori | 16 | 18.03.2010 17:49:57 |
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? | pacifistul | Generalitati | 4 | 18.05.2008 21:24:49 |
|